dinsdag 16 april 2024
spot_img

Dorpshuis Centrum Andijk bruist van de ideeën

Het mag weer! De beperkende corona maatregelen vallen één voor één weg en het Dorpshuis Centrum Andijk mag weer open. Het bestuur nodigt iedereen dan ook van harte uit om weer langs te komen.

Na een lange en zware periode breekt nu weer de tijd aan dat evenementen kunnen worden gepland en dat verenigingen weer opstarten. “Er komt weer leven in de brouwerij. Ideeën zijn er genoeg, dus doe gezellig mee.”

Beachvolleybal
Het eerste evenement van Andijk staat reeds gepland voor 28 augustus: een geweldig Beachvolleybaltoernooi. Ook een Bingo-avond of Pub-Quiz behoren nu weer tot de mogelijkheden, ook al is daarvoor nog geen datum geprikt. “Het biljarten op de dinsdag en woensdag wordt weer hervat. Tijd om oude bekenden te begroeten en nieuwe mensen te verwelkomen,” aldus een enthousiast bestuur.

Nieuwe initiatieven
Remco “De sluiting die tijdens het hoogtepunt van de pandemie noodzakelijk was, hebben we ervaren als een zware periode. Toch hebben we de schouders er onder gezet. Nieuwe initiatieven ontplooit en lang sluimerende ideeën nu eens op de rit gezet. De Bistro, de broodjesservice en maaltijdservice zijn daar voorbeelden van. Ook de Koningsdagpakketten zijn op die manier ‘op de kaart’ gekomen.” Hij vervolgt: “Henny is één van de mensen achter de uitvoering van deze ideeën en inmiddels hebben we gezamenlijk besloten dat we deze service door willen laten gaan. De reacties vanuit de gemeenschap waren hartverwarmend.”

Bestuursleden gezocht
Hoewel het bestuur nu uit zeven enthousiaste mensen bestaat is er altijd ruimte voor nieuwe mensen. “Draagt u het Dorpshuis een warm hart toe en wilt u zich samen met ons inzetten, dan nodigen wij u van harte uit om eens kennis te komen maken. Naast een voorzitter, secretaris en penningmeester zijn er nog vier algemene bestuursleden.”
Remco licht verder toe: “Wij hebben er voor gekozen om de ‘taken’ zo te verdelen, dat iets bij iemand past. Bijvoorbeeld iemand met een bouwkundige achtergrond kiest voor onderhoud, iemand met een groot netwerk voor de PR. Ook voor jou is er vast en zeker een mooie taak binnen ons Dorpshuis. Want nog steeds geldt: vele handen maken licht werk.”

Voorstellen
Het bestuur bestaat uit een groep jonge mensen, tussen de 20 en ca 50 jaar. Mensen met een warm hart voor de dorpsgemeenschap. Heleen Keur heeft de rol van voorzitter, de penningmeester is Arend Vrolijk en Riks de Leeuw doet het secretariaat. De algemene bestuursleden Remco van der Kooij, Erwin Groot, Francine de Kroon en Robert Nieuweboer maken de ‘club’ compleet. “Voor wie een klein zetje nodig heeft: een bestuurstaak staat heel goed op je C.V. Behalve dat het leuk is, kun je er heel veel van leren. Daarbij sta je er nooit alleen voor. We doen het echt mét elkaar, voor heel Andijk. In dit geval geldt: bij twijfel, toch doen! Kom eens vrijblijvend kennismaken.”

Op de hoogte blijven
Natuurlijk kunt u ons volgen op onze eigen Facebookpagina. Ook op de pagina ‘Je bent een Andijker als..’ proberen we je op de hoogte te houden. Daarnaast is de agenda van De Andijker een plek waar je over onze activiteiten leest. De beste manier om op de hoogte te blijven is door regelmatig langs te komen! Dat is informatief en nog gezellig ook!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen