woensdag 19 juni 2024
spot_img

Dorpsraad controleert snelheid van 1.500 voertuigen in en buiten het dorp

De Dorpsraad Andijk heeft in de afgelopen weken zo’n 1500 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Dat gebeurde op diverse wegen in en buiten het dorp met behulp van een lasergun zoals die ook wordt gebruikt door de politie.

Opmerkelijke uitkomsten
“In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland hebben we –onopvallend– de snelheid gemeten op 30, 50, 60 en 80 km-wegen. De uitkomsten presenteren we donderdag 8 november a.s. tijdens de informatieavond in dorpshuis Centrum”, weet Gerrit van Keulen, voorzitter van de dorpsraad te melden. “We hebben verschillende keren metingen verricht op wegen waarover buurtbewoners bij ons klaagden. In een aantal gevallen bracht dat opmerkelijke conclusies! Welke dat zijn hoort men tijdens de informatieavond.” Tijdens deze avond zal wijkagent Huub Essen in gesprek gaan met de aanwezigen.

Drug en alcohol jongeren
Ronald Hein van LINK-Projecten zal een presentatie houden om ouders/verzorgers voor te lichten over het gebruik van alcohol en/of drugs door hun kinderen. Drugsgebruik onder jongeren lijkt steeds normaler te worden, hoe kun je als ouder toch regels opstellen? Voor ouders is het goed om te weten wat er zoal te koop is, waar ze op kunnen letten en hoe ze in gesprek kunnen gaan. Wat zijn trends onder de jeugd en wat wordt er zoal gebruikt? Hoe herken ik het bij mijn kind? Waar loop je als ouder tegenaan, welke hulp is er eventueel en waar kun je die vinden?

Dorpshuis Centrum,
Donderdag 8 november,
19:30 uur Gratis toegang

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen