maandag 24 juni 2024
spot_img

Drie eigenaren zorgen voor bedrijfsuitbreiding en nieuwe app Garage Jong altijd op de goede weg

Elke vakman was ooit een beginner. De beginnersjaren van de vakmannen van Garage Jong vonden plaats in lang vervlogen tijden. Toon Jong, Jos van der Stal en René Karreman hebben jarenlange ervaring in de autobranche. Allen met hun eigen specifieke kennis. Twee jaar geleden bundelden ze hun krachten. Garage Jong veranderde van eenmanszaak in een VOF. Met succes: met uitbreiding van de werkplaats en een eigen app blijft Garage Jong vernieuwen.

Toon Jong, René Karreman en Jos van der Stal kenden elkaar al uit de kleine West-Friese autowereld. Ze besloten in 2015 om gezamenlijk een nieuwe koers te varen met Garage Jong. Als je goede beslissingen wilt nemen, moet je het met z’n drieën doen, zo vonden ze, en dus werd Garage Jong een VOF.

En dat gaat goed volgens de mannen. “Het was natuurlijk eerst even zoeken, want wie gaat wat doen?”, vertelt René. “Jos en Toon richtten zich op het arbeidsintensievere sleutelwerk en storingsdiagnose. Ik nam de meer gangbare werkplaatsactiviteiten voor mijn rekening en daarbij de meeste administratieve taken.”

Klantenkring
Met die taakverdeling zijn ze twee jaar later nog altijd op de goede weg. Toon had in de 25 jaar daarvoor een goede basis gelegd, zo vinden René en Jos. Hij had een goede klantenkring opgebouwd uit Andijk en omstreken, de vraag was echter of er genoeg klanten waren om nog twee vakmannen aan het werk te zetten. Dat bleek een zorg van niets te zijn.

Uitbreiding
Er was genoeg werk te verrichten, omdat zowel Jos als René klanten meebrachten en de kring zich nog altijd uitbreidt. Toen de naastgelegen loods vrijkwam werd er geen moment getwijfeld. De werkplaats werd uitgebreid: vorig jaar april opende een vernieuwde moderne dorpsgarage met veel nieuwe apparatuur en zes bruggen – ook geschikt voor campers.
Van die bruggen wordt goed gebruik gemaakt. Ze houden verschillende auto’s in de lucht: van oldtimers tot de nieuwste hybride voertuigen. De ene auto maakt een raar geluid als de koppeling gebruikt wordt, bij de ander is iets mis met het roetfilter. Naast deze storingsdiagnose en reparatie staan Toon, Jos en René ook klaar voor onder andere APK keuring, schade, airco onderhoud en het verwisselen van de zomer-/winterbanden.

Garage Jong app
Met de Garage Jong app kunnen klanten gemakkelijk een afspraak maken. In de appstore van Android en Apple is hij gratis te downloaden. Vaak herinneren mensen zich ’s avonds pas dat ze nog een afspraak hadden moeten maken met de garage. Via de app is Garage Jong ook na sluitingstijd bereikbaar via de chat. Daarnaast laat de app weten wanneer de auto weer een APK nodig heeft en is het gemakkelijk om schade te melden.

Garage Jong is te vinden aan Handelsweg 29 in Andijk. Meer informatie staat op www.garagejong.nl. Of neem contact op via telefoonnummer 0228-592222

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen