donderdag 12 december 2024
spot_img

Ds. Wim Wasserman neemt laatste stap dienstverband

Op zondag 24 maart aanstaande heeft predikant Wim Wasserman zijn intrededienst in de gereformeerde kerk aan de Middenweg te Andijk. Na deze dienst is hij officieel predikant in Andijk.

Lange reis
Inmiddels is bij de meeste mensen wel bekend dat Wim met zijn gezin uit Zuid-Afrika komt. Zijn eerste kennismaking met Nederland was in 2010, toen hij vrienden bezocht. Dit was echter niet in de buurt van Andijk. Dat kwam pas jaren later in beeld. Het gezin is sinds 9 september 2023 in de dienstwoning gevestigd. Wim is blij en dankbaar dat de kerkenraad hen goed heeft opgevangen en de weg in het bureaucratische Nederland heeft gewezen. Ook in Andijk zelf was dit handig. Hij verdwaalt ondertussen niet zo vaak meer. Hiervoor was Wim 6 jaar lang Jeugdwerker en 12 jaar predikant in dezelfde gemeente (bij Rant en Dal Prisma NG kerk) in Krugersdorp/Paardekraal. Deze mijnstad, zo’n 40 km van Johannesburg had circa 110.000 inwoners. Het bijzondere was dat men eigenlijk een wat oudere predikant achter de kansel wilde, maar dat Wim met zijn 25 jaar deze baan wist toe te eigenen. Hij heeft ook in dat opzicht een lange reis achter de rug.

Roeping
Wim heeft altijd geweten dat hij predikant wilde worden. Het gezin, bestaande uit vader en moeder en twee zonen, bezocht trouw de kerk. Ondanks dat hij geen voorbeeld in zijn omgeving had, wist hij op de leeftijd van 5 à 6 jaar dat predikant worden zijn roeping was. Heel anders dan zijn broer, die als grafisch ontwerper in Dubai werkt. De ouders van Wim hebben hem altijd gesteund en gerespecteerd in zijn keuze, en komen ook speciaal deze week over gevlogen naar Nederland. Ze willen de intrededienst voor geen goud missen!

Voorbereidingen
Voor een emigratie zijn een hoop voorbereidingen nodig. Niet alleen qua papieren, ook de verhuizing zelf natuurlijk. Spullen die de oceaan over moeten, evenals mens en dier. De poes Juliet van 12 jaar is mee en de 3-jarige viervoeter Olive, waar Wim graag mee over de dijk wandelt, heeft ook de overtocht gemaakt. Zoon Daniël heeft zich vrij makkelijk aangepast en pakt de Nederlandse taal snel op. Ronel, de vrouw van Wim, had haar voetsporen al in Amsterdam staan, waar ze sinds een uitwisseling in 2022 als universitair docent, 6 maanden heeft gewerkt. Ondertussen werkt ze sinds september vorig jaar fulltime aan de Uva. Voor Wim lag het iets anders: Afrikaans is zijn eerste taal en ondanks dat het wel wat verwantschap vertoont met het Nederlands, is het absoluut niet hetzelfde. Naast dat hij ook prima Engels spreekt, heeft hij voor zijn vertrek hiernaartoe, toch maar Nederlandse les genomen.

Verwachtingen
Voor het Andijkse avontuur heeft Wim geen specifieke verwachtingen. Dit komt deels doordat hij het geloof in al zijn facetten als een universeel gegeven ervaart, met thema’s die wereldwijd toepasbaar zijn. Anderzijds zijn de lage verwachtingen toe te schrijven aan het warme en hartelijke welkom van de Andijkers, en niet te vergeten, de inspanningen van zijn voorganger, Ds. Staat. Wim voelt zich welkom, en het respect en vertrouwen dat hij in het geloof en de medemens heeft, krijgt hij in veelvoud terug van de Andijkse gemeenschap. Hij ziet uit naar aanstaande zondag, waar hij na zijn intrededienst nog dichter bij de Andijkers zal staan, en hopelijk voor vele jaren.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen