woensdag 24 april 2024
spot_img

Duurzame Award legt Taxi Kaijer geen windeieren

Rob Kaijer van Taxi Kaijer uit Wervershoof heeft het winnen van de Award vorig jaar geen windeieren gelegd. Van vele kanten kreeg hij complimenten en reacties.

Met het winnen van deze prijs werd hij meteen lid van de jury die dit najaar de Award Duurzaam Medemblik gaat uitreiken. Dit jaar richt de Award zich op horecaondernemers.

“Zero emission is belangrijk,” zegt Rob Kaijer, “daar moeten we naar toe.” Het bedrijf investeert daarom veel in het verminderen van het grondstofverbruik en de uitstoot van fijnstof en CO2. “Een terechte winnaar,” aldus een trotse wethouder Hans Tigges tijdens de prijsuitreiking afgelopen voorjaar.

Resultaten
Onder meer door het rijgedrag te verbeteren, bereikt het bedrijf goede resultaten. Taxi Kaijer beschikt onder meer met een monitoringsysteem en trainingen voor de chauffeurs om milieu en kosten te besparen. De chauffeurs worden getraind op ‘Het nieuwe rijden’ waarmee brandstof wordt bespaard en beter wordt geanticipeerd op het verkeer. Ook klanten waarderen de rijstijl waarmee goed wordt geanticipeerd op het verkeer waardoor er gelijkmatig wordt gereden. In de praktijk scheelt dat brandstof, remblokken en minder slijtage van andere onderdelen.

Elektrisch
De ontwikkelingen gaan verder: “We zijn ons huidige wagenpark verder aan het vernieuwen, met minimaal Euro 6 dieselmotoren of Groengas. Ook onderzoeken we of elektrische rolstoelbussen voor ons een optie zijn. Sinds kort is er een rolstoelbus op de markt, maar wel met een fors kostenplaatje… Als ondernemer moet je vooruit blijven kijken!”

Bloemen
De uitreiking leverde het taxibedrijf niet alleen de nodige publiciteit op,de gemeente Hoorn stuurde een boeket bloemen. “We verzorgen het gemeentelijke doelgroepenvervoer en in de aanbesteding zitten ook duurzaamheidsvoorwaarden. De Award vestigde er de aandacht op dat we op de goede weg zijn,” stelt Rob Kaijer. Andere positieve reacties kwamen van klanten en van collega-bedrijven die benieuwd zijn naar de duurzame aanpak.

Horeca
Dit jaar is de gemeente voor de Award Duurzaam Ondernemen op zoek naar horecaondernemers die duurzaam ondernemen. Zij worden dan ook uitgenodigd voor 15 september te laten weten hoe duurzaam hun bedrijfsvoering is door een e-mail te sturen aan Miranda.laan@medemblik.nl. Voeg een foto toe om de sterke duurzame kanten te illustreren. Alle spelregels staan onder www.duurzaammedemblik.nl onder het kopje Ondernemers/Award Duurzaam Ondernemen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen