maandag 22 juli 2024
spot_img

Duurzame nieuwbouw biedt Dorcas Andijk schitterend onderdak

Theo Verdonschot en Mark Vlaar nemen ons mee voor een rondleiding door de nieuwbouw van Dorcas Andijk. Beide heren zijn de afgelopen maanden – samen met een groter team van experts waaronder de firma van Etten grondverzet- druk bezig geweest dit bouwwerk neer te zetten volgens de wensen van familie Meeuwisse.

“Nu is ons deel van de werkzaamheden afgerond en de bouwkundige oplevering is achter de rug. We dragen het gebouw met veel plezier over aan de organisatie en het team van enthousiaste vrijwilligers om het aan te kleden en in gebruikt te nemen. Ons werk is gedaan, zodat zij hun werk nu weer voort kunnen zetten.”

Dankbaar werk
“Vanuit mijn vak en de bijbehorende kennis van installatietechniek en verduurzaming middels o.a. zonnepanelen en infraroodpanelen was ik al vrij vroeg betrokken bij de nieuwbouwplannen. Langzaam maar zeker kregen de plannen steeds meer vorm. Het werd duidelijk welke partijen er aan mee zouden werken en toen kon er dit voorjaar gestart worden,” begint Theo het verhaal. “Het is op een bijzondere manier ontstaan deze nieuwbouw voor deze bijzondere organisatie en ik ben erg dankbaar dat ik flink heb mogen bijdragen aan de bouw.”

Wensenlijst
Gerda en Wil Meeuwisse dragen Dorcas al vele jaren een warm hart toe. Zij zijn de drijvende kracht achter de nieuwbouw. “Als er iets nieuws komt dan moet het deugdelijk zijn, duurzaam en een laag verbruik aan energie hebben. Zaken als LED-verlichting, zonnepanelen en verwarmen middels infrarood waren wensen. Mark: ”Deze verduurzaming en moderne toepassingen hebben we inderdaad allemaal terug te vinden in het pand.” Mark was als bouwbegeleider betrokken bij dit project. “Het is allemaal eigenlijk heel soepel verlopen. Er werd hard gewerkt en we zijn goed op schema gebleven. Er is naast de verduurzaming ook gezorgd voor een mooie grote opslagruimte en genoeg vloeroppervlak om ook de winkel uit te breiden.”

Nieuwe locatie
Voor de Andijkers die reeds bekend waren met Dorcas is de verhuizing makkelijk uit te leggen. “Gewoon naar de overkant van de straat lopen!” Voor hen die nog niet bekend zijn in en rondom Andijk is het verstandig de eerste ronde (komende vanuit de Streek) rechtsaf te slaan en meteen links het industrieterrein van Andijk op te draaien. U vindt het nieuwe Dorcaspand bijna direct aan uw rechterhand. “Een bezoek zeker waard!”

Concept Dorcas ongewijzigd
Aan het concept van Dorcas Andijk wijzigt met de verhuizing naar de nieuwbouw niks. Hier kun je tweedehands spullen shoppen. In de winkel vind je tweedehands boeken, speelgoed, spellen, servies en nog veel meer! De opbrengst is bestemd voor de allerarmsten in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Met jouw aankoop maak je een blijvende verandering in het leven van de allerarmsten mogelijk. Dorcas zet zich in voor de meest kwetsbare mensen die slachtoffer zijn van armoede, uitsluiting en crisis. Dat doen zij door middel van noodhulp en duurzaam ontwikkelingswerk. Jaarlijks helpen we honderdduizenden mensen.

Nieuwe start
De winkel wordt nu volop ingericht en de ‘grote verhuizing’ staat gepland voor november. Een grootste opening is helaas door de coronamaatregelen niet mogelijk. Maar het feestelijk gevoel is er niet minder om. De vrijwilligers beamen: “We zijn erg blij met de ruimte en gaan het nieuwe jaar met goede moed in. Dit gebouw biedt ons voor vele jaren een schitterende en duurzame plek om ons dankbare werk uit te voeren.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen