dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Dwalen door verhalen aangeboden aan verzorgingshuis Sorghvliet

Dwalen door verhalen is een prenten- en verhalenboek bij de Bijbel voor mensen met geheugenproblemen. Dit boek werd afgelopen zondag door een vrijwilliger van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) overhandigd aan ds. Koos Staat, Pastoraal werker van verzorgingshuis Sorghvliet. Het doel van het NBG is om de Bijbel dichtbij te brengen.

Dwalen door verhalen is een kleurrijk boek om in gesprek te komen met mensen met geheugenproblemen. Het roept herinneringen op aan alledaagse momenten van vroeger en nu, met behulp van bijbelverhalen. Dwalen door verhalen is geschreven en geïllustreerd door Hadewey Buitenwerf.

Onderwerpen
Het boek is verdeeld in twintig thema’s, zoals eten, liefde en verzorging. Deze worden verbeeld in prenten en gekoppeld aan bijpassende Bijbelverhalen. Ook zijn er bij elk thema gespreksvragen. Het boek helpt niet alleen mensen met geheugenproblemen, maar vormt ook een gespreksingang voor verzorgenden en familieleden.

Bijbel dichtbij
Het NBG brengt door dit boek de Bijbel dichtbij ouderen. De vrijwilligers van het NBG wensten de pastorale werkers toe dat het boek tot mooie momenten, herinneringen en gesprekken mag leiden. Dwalen door verhalen is voor iedereen verkrijgbaar bij boekshop Josia.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen