zondag 23 juni 2024
spot_img

Echtpaar ontwerpt kinderboek dat er voor ieder kind anders uitziet

Jolien en Jim Harders, uit Andijk, hebben een bijzonder kinderboek ontworpen, waarin je het uiterlijk van de hoofdpersonen op duizenden manieren kunt aanpassen. Op de website www.mijnkleuterboek.nl kun je het boek zelf samenstellen, door de gewenste namen in te geven en o.a. de huidskleur, haarkleur en het kapsel van de hoofdpersonen uit te kiezen. Jim en Jolien hebben (in hun vrije uurtjes) meer dan een half jaar aan het concept en de website gewerkt. En nu zijn ze heel enthousiast over het eindresultaat. Jim: “Je kan het maar één keer goed doen.”

Duizenden mogelijkheden
Jolien en Jim, zelf ouders van twee jonge dochters (3 en 5), wilden het mogelijk maken dat kinderen van allerlei afkomsten zich in een boek kunnen herkennen. Jolien: “Ik maakte al jaren boekjes voor onze dochters en die vinden het altijd geweldig als zij de hoofdrol spelen. En zij zijn blijkbaar niet de enigen, want als er vriendjes op visite komen, wordt er regelmatig gevraagd of ik misschien ook een boek voor hen wil maken. Zo kwam ik op het idee van een website.”

Maar alle boeken apart tekenen was teveel werk, vandaar dat Jim aanbood haar te helpen met de technische kant. Hij programmeerde de software, zodat de boekjes sneller gemaakt kunnen worden. Daarnaast bouwde hij ook de website, waarmee iedereen zelf gemakkelijk een boek kan samenstellen. Jolien: “Ik vind het zo knap wat Jim gemaakt heeft! Zonder hem was het waarschijnlijk bij een idee gebleven.” Op de website kun je kiezen uit heel veel verschillende combinaties; er zijn vier huidskleuren, zes haarkleuren en in totaal 33 kapsels. Eventueel kan de optie ‘bril’ nog aangevinkt worden.

Baard voor papa
Het eerste boek is “jouw naam en het spook” en gaat over een kindje dat helpt met de was ophangen, als er opeens iets spannends gebeurt: er is een spook in de tuin! Of is er toch iets anders aan de hand? In dit boek zijn drie rollen (twee kinderen en één volwassene), waarbij alle poppetjes naar eigen inzicht samengesteld kunnen worden. Aangezien er een volwassene voorkomt in het boek, hebben ze nog extra opties toegevoegd voor een baard, snor of hoofddoek. Het stel zit nog vol plannen en ideeën voor de toekomst. Binnenkort verschijnen nog twee nieuwe titels, met als thema’s “klimmen in het bos” en een “dino-doeboek”, daarnaast werkt Jim ook nog aan gepersonaliseerde (felicitatie)kaarten.

Win een boek!
De kleuterboeken zijn speciaal ontwikkeld voor kleuters (4 t/m 6 jaar) die graag zelf willen leren lezen. Jolien: “Maar de boekjes zijn ook heel leuk om voor te lezen aan jongere kinderen, vanaf ongeveer 1,5 jaar. Door de korte zinnen, duidelijke verhaallijn en kleurrijke plaatjes kunnen ook peuters het verhaal volgen.” Om de start van hun website te vieren, organiseren Jim en Jolien een wedstrijd op facebook. Voor het nieuwste boek, dat zich in het bos afspeelt, zoeken zij namelijk nog een titel. Laat je idee achter op www.facebook.com/mijnkleuterboek. Onder alle deelnemers wordt 1 december een gepersonaliseerd kleuterboek verloot.

De boeken kosten €24,95 (excl. verzendkosten) en zijn te bestellen via www.mijnkleuterboek.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen