woensdag 24 juli 2024
spot_img

Edith haakt voor het goede doel

Aan de Molenweg staat het huis van Edith Brouwer en in de vensterbank pronken de diverse haakwerkjes de bezoekers reeds tegemoet. Momenteel zitten er een uil en ook wat andere knuffels, maar ook staat er een bijzondere gehaakte muts.
Edith leerde haken van haar moeder en haar oma. Ook op school kreeg ze daar les in. Na alle verplichte rechte lapjes werden de werkjes steeds creatiever. “Het is hartstikke leuk om te doen, voor mij is het een manier van ontspannen en tegelijkertijd iets nuttigs doen, “aldus Edith. “Liefst voor het huis in de zon.”

Hartendekens
Lange tijd heeft Edith zich ingezet voor Stichting Hartendekens, een groep die dekens haakt van kleine vierkante lapjes. Die dekens worden vervolgens weggegeven aan kinderen in Nederland die ziek zijn, een beperking hebben of troost nodig hebben. “Een schitterend doel, maar op het laatst had ik het haken van alle precieze vierkantjes wel een beetje gezien en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

Fighting Cancer
Edith haakt graag, maar koppelt daar liefst een goed doel aan. Geconfronteerd met (borst) kanker binnen de familie- en vriendenkring en het leed dat daarmee gepaard gaat kwam zij uit bij de stichting “Fighting Cancer”. Deze groep haakt mutsen voor mensen die door de chemotherapie het eigen haar tijdelijk moeten missen. “Dat vind ik erg fijn om te doen. De patronen van de mutsen zijn gewoon voor handen. Iedere muts wordt uniek en je weet dat er iemand veel plezier van zal hebben in een moeilijke tijd.”

Made with love
Edith maakt alle handwerkjes met liefde, van de dekens en de mutsen tot aan de knuffels. Maar extra bijzonder zijn de items die zij haakt voor de stichting “Made with love for Stars”. Deze haakwerkjes zijn kleine omslagdoekjes, mini-slofjes en mutsjes voor kindjes die tijdens de zwangerschap of heel kort daarna zijn overleden. Kleine mini-mensjes die helaas niet lang bij ons mochten blijven en die op deze manier een mooi afscheid kunnen krijgen. Deze spulletjes zijn bedoeld voor ouders, zodat ze hun kindje kunnen knuffelen, fotograferen, eventueel voorstellen aan de familie en het dan daarin begraven of cremeren.

Katoen of acryl altijd welkom
“Mocht iemand een paar bolletjes wol over hebben? Of misschien zelfs maar een half bolletje? Ze mogen het altijd even langs brengen. Met al die restjes kan ik er weer iets moois van maken door zelf een basiskleur aan te schaffen. Samen maken we zo weer iemand blij!” Heeft u zelf kanker en verliest u door de chemokuur uw haren dan kunt u bij Edith (Molenweg 20 Andijk) een muts komen uitkiezen. “Er is hier thuis keus genoeg en anders laat u mij uw wensen weten. Dan zorg ik dat de juiste muts in uw kleur alsnog gemaakt kan worden. Haken is mijn passie en als ik daar mensen mee kan helpen geeft dat mij een extra prettig gevoel.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen