zondag 23 juni 2024
spot_img

Een andere kijk op het klimaat met Marcel Crok

Op vrijdag 21 februari komt wetenschapsjournalist Marcel Crok naar dorpshuis De Stek met zijn eigen kijk op de problemen van de uitstoot van CO2. Met een aantal andere mensen doet hij ook onderzoek naar de uitstoot van stikstof. Twee problemen die de samenleving op dit moment bezig houden. Hij schrijft over de uitstoot van CO2 het volgende:
Klimaatstrijd gaat er echt om spannen in 2020. Al dertig jaar staat klimaatverandering hoog op de internationale agenda. Toch heeft dat niet geleid tot het stabiliseren van de wereldwijde CO2-uitstoot. Integendeel, de CO2-concentratie is onverminderd gestegen. Hoe kan dat en is dat erg?

Wetenschapsjournalist Marcel Crok (auteur van De Staat van het Klimaat) volgt het klimaatdebat sinds 2005 op de voet. Volgens Crok kan de CO2-toename wel eens veel minder erg uitpakken dan mensen op basis van de doemberichten in de media zouden verwachten.

Wel maakt hij zich zorgen over het klimaatbeleid dat nu uitgerold wordt in Europa. Brussel werkt aan een klimaatwet waarin vastgelegd wordt dat Europa in 2050 “CO2-vrij” moet zijn. Hoe dat moet gebeuren en wat het burgers gaat kosten is echter nog verre van duidelijk. Het middel kan wel eens erger zijn dan de kwaal, aldus Crok.

De recente uitspraak van de Hoge Raad over de Urgenda-zaak maakt ook duidelijk dat politici zich niet langer kunnen verschuilen achter louter mooie woorden. Doelstellingen zullen dus omgezet moeten worden in daden.
Het klimaatdebat nadert daarmee z’n climax. Gaan we daadwerkelijk proberen de CO2-uitstoot zo drastisch naar beneden te krijgen en zo ja welke prijs zijn we bereid daarvoor te betalen?

Wij denken dat veel mensen deze zorgen delen. Het is misschien ook wel eens goed een ander verhaal te horen om tot een goed oordeel te komen. Al met al een actuele en interessante avond die zeker de moeite waard is om mee te maken.

Aanvang vrijdag 21 februari om 20.00 uur
Entree 7,50 euro incl. koffie of thee.

Dorpshuis De Stek,
Op den Hoef 36, Grootebroek.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen