woensdag 19 juni 2024
spot_img

Een “bijzonder” jubileum!

Het is 1 april 2016. Er wordt in het jongerencentrum The Future te Andijk een avond opgezet voor jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking en/of een diagnose. Is dit een grap?

Een jaar later
Het is vrijdagavond 7 april, 19.00 uur. De vlag wapperd, het plein is geveegt en de slingers hangen aan de want. De eerste jongeren staan alweer klaar om hun “soos” te betreden. Bij binnenkomst staat er alcoholvrije champagne klaar en een gebakje met het logo van The Future. Als dit genuttigd is gaan de jongeren weer verder met hun vrijdag avond invulling.
Heerlijk chillen op de bank, meestal met een telefoon of game controler in de hand. Een potje tafeltennis, poolbiljart, darten of voetballen op het oude korfbalveld. De jongeren vermaken zich weer op en top. De vrijwilligers staan achter de bar klaar om iedereen te voorzien van drinken, chips of lekkere tosti’s. Om 22:00 uur zit de avond er alweer op. Voor de meeste mag het nog wel even door gaan. Op naar de volgende keer dan maar.

Het eerste jaar is omgevlogen. Wietske, Sandra, Monique en Bas hebben heel wat uurtjes gestoken in het vorm geven van zoals wij het noemen, de “G-S00S”. Het vinden van vrijwilligers, het maken van barroosters, het onderhouden van contacten met ouders, overleggen met het bestuur van de The Future en met de medewerkers van de gemeente Medemblik.

De inzet van iedereen wordt beloond met een wekelijkse opkomst van rond de 20 jongeren uit heel West Friesland. Een hele klus om deze “bijzondere” doelgroep in het gereel te houden. Maar de uitdaging wint.

Mocht je als jongere ook eens willen komen kijken of voel je je als vrijwilliger geroepen, neem dan contact op via g.soos.future@gmail.com, check facebook g-soos of kom een keer langs op vrijdagavond.

Namens het bestuur,
Bas Schimscheimer.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen