maandag 20 mei 2024
spot_img

Een Dierentuin en de Koning in Andijk?

Het lijkt haast een sprookje bij het lezen van de titel, maar er zit toch echt een kern van waarheid in. In Andijk komt er een Dierentuin genaamd ZoowiZoo en als alles goed verloopt zal Koning Willem Alexander de opening van het apenverblijf verzorgen. Het is allemaal sterk afhankelijk van het bezoek van de ambtenaar van de Rijksvoorlichtingsdienst of de dierentuin aan alle wensen en eisen voldoet. Deze ambtenaar zal een bezoek brengen aan de dierentuin om uiteindelijk de hamerslag te geven zodat we de Koning kunnen ontvangen in ons mooie dorp.

Met ongeloof leest u waarschijnlijk de eerst regels. Wij zullen het daarom even voor u toelichten. Vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart heeft het Andijker Toneel namelijk zijn uitvoering. Dit speelt zich af in dierentuin ZoowiZoo in Andijk. Een gedateerde dierentuin waar een renovatie wel op zijn plaats is. Doordat deze niet geweldig draait moet er flink bezuinigd worden.

In de dierentuin wordt er door onderhoudsman Gerrit hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen voor de apen. De opening van dit verblijf moet een feest worden, daarom heeft directrice Van Doorn Koning Willem Alexander uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. Secretaresse Linda vindt het geweldig dat de koning nu eens bij haar op het werk op bezoek komt, in plaats van dat ze altijd achter hem aan moet rennen, iets wat ze normaal gesproken met veel overgave doet.

Maar voordat de koning komt, zal er een inspectie door de heer Meerkens van de RVD moeten worden gedaan. Helaas mankeert er nogal wat aan het reilen en zeilen in de dierentuin. Komt het wel goed met de schietgrage dierenarts Heutma en zijn alle dieren wel in goede handen bij verzorgster Carin? En of elke bezoeker nu wel zo blij is met de behandeling van kassiére Rudy is ook nog maar de vraag. Iedereen hoopt natuurlijk op goedkeuring van de RVD, maar zijn Meerkens zijn bedoelingen wel allemaal goed?

Kom genieten van deze dolkomische klucht waarbij ‘ lache, geniete en mooi an zitte’ garant staat. Reserveer uw kaarten via www.andijkertoneel.nl/kaarten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen