donderdag 18 april 2024
spot_img

Een kerstliedje voor jou…

2020 is een jaar dat je nooit meer zal vergeten, hoe graag je dat ook zou willen. Overvolle ziekenhuizen. De eerste lockdown. Jonglerend thuiswerken met je kinderen om je heen en een partner die er nu echt altijd is. En toen kwam de tweede lockdown…

Met voor de meesten van ons als bikkelharde klap op de vuurpijl een kerstfeest zonder familie. Soms zonder geliefden, bovendien. En zelfs de vuurpijl is ons alleen spreekwoordelijk gegund, want ook de jaarwisseling zal sober voorbijgaan.

Feestje
,,Het was nou niet bepaald een jaar om eens een lekker feestje te geven”, zegt Maarten Jong, zanger en frontman van de band The Pretty Boys. Een jaar geleden verzorgden The Boys als huisband van het Martinuscollege regelmatig optredens tijdens allerlei festiviteiten rondom de school. In 2020 was dat er niet meer bij. ,,Dat is best jammer, maar het weegt natuurlijk nooit op tegen het echte leed in deze wereld: de zieken, de crisis, de lockdown, de mensen die zijn weggevallen.”

Creatief
The Pretty Boys wilden dit grimmige jaar niet helemaal als een nachtkaars laten uitdoven. Creatief en muzikaal als ze zijn, hebben ze een videoclip gemaakt van een van de songs die ze regelmatig tijdens hun live-optredens speelden – toen dat nog kon..

,,Het was een idee van onze gitaristen, Sander en Matthe,” vertelt Maarten. De track is opgenomen en onder al het personeel van het Martinuscollege verspreid. Om iedereen een hart onder de riem te steken, in deze donkere, droefgeestige decemberdagen. Om de kerst niet helemaal gitzwart te laten zijn.

Onze redactie kon het niet laten om hun aandacht eraan te schenken. ,,Ach ja…eigenlijk is het gewoon een vrolijk kerstliedje. Voor jou…” Maarten glimlacht even, als hij het zegt.

Een kerstliedje voor jou is te beluisteren via deze link.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen