dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Een kleine prijs voor de allerkleinsten

Corina Sijm opende vorig jaar de deuren van Kakoe Baby en Peuterwinkel in Andijk. Zelfs vanuit het buitenland komen mensen hier naartoe voor een babyuitzet. Corina’s geheim: de baby- en peuterspullen kosten maar een fractie van de nieuwprijs.

Het is een strenge eis van Corina zelf: “Ik wil hoe dan ook de goedkoopste blijven. De spullen worden zelfs verkocht onder de verkoopprijs van de grote prijsvechters.” Een box, kinderstoel, kinderwagen, autostoelen, speelgoed, kleding: voor een babyuitzet moet je vaak diep in de buidel tasten, zo weet Corina inmiddels.

Marktonderzoek
“Voordat ik met de winkel startte deed ik marktonderzoek naar babyspullen, zo kwam ik erachter dat een nieuwe uitzet erg duur is. Ook tweedehands spullen zijn prijzig of zien er niet meer mooi uit, dat interesseerde én irriteerde me.”

Ze zag een gat in de markt in de verkoop van ‘knappe en schone’ tweedehands spullen. Voor Kakoe Baby en Peuterwinkel struint ze marktplaats af. Omdat ze complete partijen opkoopt kan ze vaak een goede deal maken.

‘Gewoon knappe spullen’
Wat kwaliteit betreft is Corina echter niet de makkelijkste. “Het moeten gewoon knappe spullen zijn. Niet stukkend, wel compleet. Ik vind het geen probleem om iets te verven of te wassen, maar dan moet het er weer als nieuw uitzien.”

Meerdere vestigingen
Ze is met dit concept de enige in Nederland. Utrechters, Groningers en zelfs Duitsers en Oostenrijkers weten haar winkel te vinden. Meerdere vestigingen in Nederland staat op Corina’s doelenlijstje. Vooralsnog heeft ze eerst haar handen vol aan de locatie in Andijk, waar ze samen met collega Alie Hekking de klanten begroet.

Corina krijgt een lach op haar gezicht als ze vertelt hoe ze iemand aan betaalbare babyspullen helpt. “Voor een babyuitzet ben je al snel 10.000 euro kwijt”, vertelt ze. “Er was laatst iemand die alles bij ons kocht – onder andere een box, kinderstoel en kinderwagen – en die was voor 370 euro klaar.”

Nieuwe kinderkleding
“Knappe kinderstoelen, die nog steeds in de winkels verkrijgbaar zijn voor 120 euro, hebben wij voor 30 euro staan.” De spullen gaan als warme broodjes over de toonbank. Inmiddels zijn nieuwe – wederom betaalbare – babykleding, kraamcadeaus en speelgoed ook onderdeel van het assortiment. Voor deze nieuwe producten geldt eveneens Corina’s strenge prijseis: “Als ik iets nieuws binnenkrijg zoek ik op internet bij welke winkels de spullen het goedkoopst aangeboden worden en hang ik er een prijskaartje aan die daar onder zit.”

Zomercollectie
Nu de zomer eraan komt heeft Kakoe Baby en Peuterwinkel veel nieuwe fietsen en zwembadjes. Een groot gedeelte van de collectie is ook te koop in de webshop, deze is te vinden via www.kakoebabyenpeuter.nl. Kakoe Baby en Peuterwinkel is geopend op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag en op afspraak. De winkel is te vinden aan Industrieweg 1E in Andijk. Voor meer informatie via tel.: 0612275992 (Corina Sijm).

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen