woensdag 19 juni 2024
spot_img

Een mooie avond met Vinyl en Clips uit 1969 in het Cafe van Wervershoof

Loek Boon en René Dol gaan terug in de tijd. Deze keer is het het jaar 1969, 50 jaar terug. Een prachtig jaar: Neil Amstrong zet als eerste mens zijn voeten op de maan, de Concorde vliegt de eerste vlucht, Bert en Ernie beleven hun televisie debuut in de oorspronkelijke Amerikaanse versie van Sesamstraat. De eerste uitzending van de Hilversum 3 Top 30 met Joost den Draayer. Eerste nummer 1 hit van deze lijst was Desmond Decker & the Aces met ‘Israelites’.

Op muziekgebied is er uiteraard ook veel te beleven. Vanaf het dak van Apple Records geven The Beatles hun laatste publieke optreden totdat de politie er een einde aan maakt. Brian Jones van The Rolling Stones komt op 27-jarige leeftijd te overlijden en wordt gevonden na een feestje bij hem thuis in het zwembad. The Cats scoren drie top 3 hits met ‘Marian’, ‘Scarlet Ribbons’ en ‘Why’ en op nummer 1 in het top 100 jaaroverzicht staat Jane Birkin en Serge Gainsbourg met ‘Je t’aime… moi non plus’. De wereldpremière van de Rockopera Tommy van The Who vindt plaats in het concertgebouw van Amsterdam.
En het was ook het jaar van Woodstock het driedaagse festival in Amerika daar gaan we ook aandacht aan schenken.

Een prachtige avond voor de liefhebber van nostalgische maar o zo goeie muziek. Loek & Rene laten er zeker geen gras over groeien. De entree is uiteraard gratis deze zaterdag de 30e november, muziek is er voor iedereen. Aanvang 20:30 uur.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen