donderdag 13 juni 2024
spot_img

Een museumbezoek om in te lijsten

In de afgelopen weken is er hard gewerkt in de peuterklas én kleuterklas van de Idenburg. Met het thema ‘Kunst’ zijn alle kinderen heel creatief aan de slag gegaan. Kleuren mengen, allerlei (nieuwe) technieken proberen en materialen gebruiken. Het proces was een feestje en het eindresultaat werd tentoongesteld in een heus museum!

Het is een kunstje, maar de juffen toverden de huishoek en speelzaal om tot een waar museum. Bij binnenkomst natuurlijk eerst een entreekaartje kopen en daarna genieten van alle mooie werken.

Er was veel te zien: allerlei soorten kunst gemaakt door de kinderen, geïnspireerd door o.a. van Gogh, Vermeer, Rembrandt en Mondriaan. Verder was er een atelier en hingen er ‘zelfportretten’. Naast de ouders, kregen ook de kinderen van hogere groepen een rondleiding door het museum.

Hoewel echte kunstenaars meestal alleen werken, staan samenwerking , leren en plezier maken garant op de Idenburg. Dat was te zien. Enorm genoten van al het moois in het museum. Een bezoekje om in te lijsten! Een enthousiaste ouder.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen