donderdag 18 april 2024
spot_img

Een nieuw gezicht bij ‘De Laatste Eer’

Uitvaartvereniging De Laatste Eer verzorgt uitvaarten, daaronder vallen zowel het begeleiden als het verzorgen. “Daarbij werken wij samen met (semi-)vrijwilligers en uitvaartbegeleiders. Dit doen wij integer en met passie voor alle gezindten, leden en niet- leden, zonder winstoogmerk. Ons bestuur bestaat uit vrijwilligers, zoveel mogelijk vertegenwoordigd vanuit de diversiteit van de Andijker bevolking.”

Iedere uitvaart is anders, iedere uitvaart is uniek. ”Ons doel is ruimte te geven voor een passend afscheid, met respect voor een ieders verschillende waarden en/of overtuigingen,” zo valt op de website te lezen.

Nieuw gezicht
Met ingang van 1 juli 2021 zal Yvonne Out Breed zich voegen bij het team van uitvaartbegeleiders. Yvonne heeft zelf ervaren hoe belangrijk een mooi en passend afscheid is in het hele rouwproces. “Mijn oma was ernstig ziek en wilde graag thuis blijven tot het einde. Met hulp vanuit het Hospice bleek dit mogelijk. Met bewondering heb ik dit aanschouwd en niet lang na het overlijden van mijn oma (in 2004) liet ik mij ontvallen ‘dat ik ooit ook zoiets zou willen doen’ voor mijn medemens.”

Westwoud
Yvonne woont in Westwoud en enkele jaren na het overlijden van oma werd zij gevraagd het ‘verzorgingsteam’ van de uitvaartvereniging in haar dorp te komen versterken. “Zij hadden mijn ‘ooit’ vertaald naar een rechtstreeks verzoek. Enkele jaren heb ik dat met veel plezier gedaan,” vertelt Yvonne. “Al snel had ik het gevoel dat ik meer wilde. Ook na de verzorging, wilde ik er zijn voor de familie en ik voelde de behoefte om ook de rest van de uitvaart in goede banen leiden. Inmiddels heb ik 3 ½ jaar ervaring opgedaan met het verzorgen van uitvaarten in Westwoud bij de uitvaartvereniging.”

Opleiding gestart
“Mijn vader overleed in 2019. Dat was het moment waarop ik hardop uitsprak wat al flinke tijd sluimerde: dat ik meer wilde. Zijn erfenis heb ik gebruikt om mezelf de opleiding tot uitvaartverzorger te schenken. Het hardop uitspreken en actie ondernemen om iets te gaan doen, wat ik belangrijk vindt brengt nu allerlei nieuwe mogelijkheden op mijn pad. Bijvoorbeeld het aanbod om het team van De Laatste Eer Andijk te komen versterken.”

Uniek afscheid
Elk overlijden brengt verdriet met zich mee. Een passend, goed afscheid is belangrijk om het rouwproces goed door te komen. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk. “Omdat er heel veel praktische zaken op de familie afkomen en beslissingen best snel gemaakt moeten worden, is het fijn als er iemand is die daar sturing bij kan geven en keuzes kan toelichten. Iemand die het praktische regelt en het persoonlijke de ruimte geeft,” gaat Yvonne verder. “Dat is waar mijn ervaring, kennis en expertise van pas komt.”

Eigen Uitvaartcentrum
Uitvaartvereniging De Laatste Eer Andijk beschikt over een eigen uitvaartcentrum aan de Ibislaan 3. Het uitvaartcentrum biedt meerdere mogelijkheden voor opbaring, condoleance en gebruik van de aularuimte.

Contactgegevens
Uitvaartvereniging De Laatste Eer vindt u aan de Ibislaan 3, 1619 VP Andijk. Bereikbaar via telefoonnummer 0228 592 254 of per e-mail info@uitvaartverenigingandijk.nl. Of kijk eens op de website www.uitvaartverenigingandijk.nl.

Wij zien erg uit naar de nieuwe samenwerking met Yvonne Out Breed.
Wij willen Carla Basjes bedanken voor haar inspanningen voor onze uitvaartvereniging De Laatste Eer.

Namens het bestuur

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen