dinsdag 16 april 2024
spot_img

Een nieuw jaar?

We zitten twee weken in het nieuwe jaar. De beste wensen zou dan volgens sommigen niet meer mogen, maar ik wens het u toch. Voor velen is een nieuw jaar een moment van reflecteren en goede voornemens. Maar wat betekent een nieuw jaar voor u? Op sommige vlakken is het ook voor mij echt een nieuw jaar. Ik ben een groot muziek en festival liefhebber. Deze concentreren zich vooral rond de zomer, maar volgende week is de aftrap in Groningen. Al jaren wil ik er heen, maar nu heb ik besloten ook eindelijk echt te gaan. In zoverre start er voor mij een nieuw muziekjaar, nieuwe bands te ontdekken, die ik komend jaar overal weer ga zien opduiken. Voor mij voelt het op veel punten echter toch meer als voorzetting van het seizoen 22/23. Zo ook in de politiek. Het politieke seizoen loopt voor mijn gevoel toch ook veel meer van zomer tot zomer. Toch stond ook deze week in het teken van terug kijken en vooruitkijken. Met verschillende mensen heb ik bij elkaar gezeten om terug te kijken op het eerste jaar als Raadslid, zaken af te ronden en over te dragen, en om vooruit te kijken naar wat er aan zit te komen. Ook bij de gemeente wordt er met een frisse blik vooruit gekeken. In de afgelopen begroting is er financiële ruimte gegeven voor een flinke personeelscampagne. Hard nodig, want net als bij veel bedrijven is ook bij de gemeente het personeelstekort groot. Net als verschillende collega raadsleden heb ik hieraan mogen meewerken, en het resultaat ziet er goed uit. Ik hoop dat u dit als inwoner ook gaat merken, minder wachtlijsten, snellere beantwoording van vragen en snellere uitvoering van allerlei mooie plannen die wij in onze gemeente hebben. Een mooi 2023 gewenst!

Bart Huisman
Fractievoorzitter GroenLinks Medemblik
bart@groenlinksmedemblik.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen