woensdag 24 april 2024
spot_img

Een ‘nieuwe’ camping in Andijk?

Andijk wordt een camping rijker en dat is natuurlijk leuk nieuws. ‘Nog een camping in ons dorp?’ horen wij u zeggen. Het gaat in deze om een tijdelijk camping voor 2 weekjes. Het Andijker Toneel speelt namelijk op zaterdag 16 maart, vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart haar jaarlijkse toneelstuk en dat speelt zich af op een camping. Daarom hebben zij Dorpshuis Sarto tijdelijk omgetoverd tot een enigszins achterstallig kampeerverblijf.

Voordat we verdere informatie geven over het toneelstuk vertellen wij graag eerst dat het Andijker Toneel haar toneelstuk dit jaar in Dorpshuis Sarto speelt in plaats van in Cultura. Vanwege lopende kampioenschappen is het Andijker Toneel dit keer uitgeweken naar Sarto.

Als u zin hebt om weer een heerlijk avondje te genieten, ‘mooi an te zitte’ en vooral lekker te lachen, dan is het zeker aan te raden om naar de uitvoering van Het Andijker Toneel te komen. Voor jong en oud een geweldig leuk stuk om naar te kijken. Een stuk vol leuke types, humor en vele bijzondere gebeurtenissen.

Het Andijker Toneel speelt het stuk ‘Ze kunnen de pot op’, geregisseerd door Wendy Sinnige. Het stuk speelt zich af op camping “Heerlijkheid” dat zacht gezegd niet alle luxe in huis heeft. De camping wordt beheert door Helga (Mandy Schot), een heks van een vrouw die het niet echt gemunt heeft op mannen. Daarom werken er op deze camping alleen vrouwen en een enkele ‘miet’. Helga wil zo snel mogelijk van haar camping af. De twee meest prominente personeelsleden, Dora de toiletjuffrouw (Ineke van Duin) en Chris (Daniël Steltenpool) van het recreatie gebeuren doen hun uiterste best om het nog een beetje aantrekkelijk te maken voor de kampeerders. Maar of dat allemaal lukt is nog maar de vraag. Er moet wat veranderen. Wellicht dat de goede investeerder Alex Heer (Peter de Graaf) uitkomst kan bieden en veranderingen kan doorvoeren om de camping aantrekkelijker te maken. De camping wordt ondertussen bezocht door een aantal zeer bijzondere, opvallende en uitgesproken gasten. Zo hebben we de nogal actieve Herman en Hetty (Peter de Graaf en Petra Imanse), maar ook het zeer bekakte stel Eduard en Beatrijs (Sam de Vries en Nicole Bruin) die weinig kennis hebben van kamperen. Ook Wiebe en Lize (Raymond Busch en Tineke Langius) komen langs. Dit zijn niet bepaald de snelste gasten en krijgen het er ook flink van langs. Daarnaast is Lize niet vies van een ‘slokkie’. Verder krijgt de camping ook bezoek andere zeer opvallende humoristische types die gespeeld worden door Nelinda Broer, Hans Eg en Judith Ettema (debuterende figuranten). En dan hebben we ook nog ‘Vlindermans’ Heinz (Renco van den Hout) die regelmatig langs vliegt en het nogal gemunt geeft op Dora. Al met al een dolkomische en hectisch gebeuren. Natuurlijk vertellen we niet de geheel inhoud van het stuk. Dat moet u maar lekker komen bekijken. Het is zeker de moeite waard!

Er is nog een extra reden om het toneelstuk van Het Andijker Toneel te komen bekijken, want dit jaar hebben zij twee jubilarissen in hun midden. Daniël Steltenpool, die naast speler ook de voorzitter is, zit dit jaar al 25 jaar bij toneel. Dat mag gevierd worden. Wat zeker ook gevierd kan en mag worden is het jubileum van Nelinda Broer. Zij is namelijk al 50 jaar verbonden aan het Andijker Toneel. Zij heeft in al die jaren vele verschillende rollen gespeeld en is daarnaast ook actief geweest als bestuurslid. Nog steeds schittert ze op de bühne en daar zijn wij enorm trots op!
Alle reden dus voor u om naar de uitvoeringen van het Andijker Toneel te komen. Wij zien u graag op 16, 22 of 23 maart in Dorpshuis Sarto in Andijk. Kaarten zijn te bestellen via de website www.andijkertoneel.nl Voorgaande jaren waren ze uitverkocht dus weer er snel bij. Graag tot snel.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen