maandag 15 juli 2024
spot_img

Een oranje kaars voor je raam

De wereldwijde campagne ”Orange the World” gaat 25 november weer van start tijdens een korte meeting bij de Oosterpoortbrug in Hoorn waar de wethouder het oranje licht, dat de bogen van de brug verlicht, zal aansteken.
“Kleur de wereld “en laat zien dat je een medestander bent die ook vindt dat huiselijk geweld moet stoppen. Vooral vrouwen zijn het slachtoffer en daarom is onze slogan in de campagne: “Stop geweld tegen vrouwen”. Soroptimistclub Hoorn e.o. roept u op om mee te doen! Kleur van 25 november tot 10 december je huis oranje met vlag of wimpel of met een oranje licht. Zet een oranje kaars voor je raam.

Zaterdag 27 november en zondag 28 november houden de Soroptimisten ludieke acties in Enkhuizen, Medemblik en Hoorn.
Zaterdag 27 november 12.00 uur start in Enkhuizen bij het station en 15.00 uur kasteel Radboud in Medemblik. Het kasteel wordt oranje aangelicht.
Zondag 28 november 12.00 uur start in Hoorn bij de Scheepsjongens van Bontekoe.
Golfbaan de Vlietlanden in Wervershoof doet mee aan de campagne. Zij organiseren samen met de Soroptimistclub Hoorn op donderdag 2 december een 9 holes wedstrijd en voor diegene die niet kunnen golfen organiseren zij een clinic (golfles). Inloop vanaf 9.15 uur start 10.00 uur.

U krijgt koffie met gebak bij de ontvangst en om 12.00 uur, soep en brood (To Go i.v.m. Corona). We dragen allemaal iets oranje’s. Alles mag. Petjes, feestneuzen, sjaals. Na afloop is er een tombola waarvan de opbrengst ook bestemd is voor het goede doel. De kosten zijn slechts 30 euro. 20 euro is daarvan voor het goede doel: Fietsjes voor de kinderen van het Oranje Huis van de Blijfgroep in Alkmaar. In dit huis worden vrouwen (met hun kinderen) opgevangen en geholpen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.
Voor dit doel kunt u ook oranje tulpenbollen bestellen. De bollenhandel Langedijk uit Venhuizen schonk ons 1000 tulpenbollen. 500 gaan we planten bij het station in Hoorn. Overige verkopen we voor €2 per zakje van 5 stuks.
Geef u op of doe uw bestelling bij maja.de.haan@gmail.com of gsm 06 8336 0179

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen