maandag 24 juni 2024
spot_img

E(e)n(d)ig uitje bij Citroën museum

Dinsdagavond 26 maart kwamen er 20 mensen bijeen in het Citroën museum van Edwin Groen aan de Gedeputeerde Laanweg.
We werden welkom geheten door Edwin met koffie/ thee en een koek.
Edwin wilde ons er van overtuigen dat dit het mooiste museum van Andijk was. ( Of had hij het over Nederland?)

Na een uitleg over hoe deze gekte rond het verzamelen van “de lelijke eend” is ontstaan, gingen we onder begeleiding van Edwin het museum in. We stonden stil bij verschillende juweeltjes en echt lelijke exemplaren, maar door de mooie verhalen en leuke anekdotes die erbij verteld werden kwamen de automobielen als het ware tot leven. De eerste en dus oudste eend van ons land, een auto met 2 motoren, 1 voor en 1 achter, maar wat werd nu als voorkant gezien?
De groene eend van Sjakie uit Flodder, een postwagen eend, en ook 2 “ zoek de verschillen” identieke eenden.
Ook stond er een uitgebrande eend, waar de meeste mensen misschien andere gedachte bij hebben.
Naast de liefde voor de 2CV6, waren er ook andere pareltjes te bewonderen van andere automerken en de verzameling brommers was ook indrukwekkend.
De lelijkste deux chevaux , in de ogen van Edwin, had de kleur van zijn achternaam; echt mooi van lelijkheid.
Door de mooie verhalen van onze gastheer, die vaak iets persoonlijks kregen door de namen van de toeschouwers te gebruiken, hebben we genoten van dit prachtige koopje die we op de veiling van Sarto hadden gekocht.
De slotvraag van onze bevlogen museumdirecteur was nog of we zijn mening deelde: dit museum is inderdaad het mooiste museum die Nederland rijk is.
Ik denk dat Edwin nog wel even geteld heeft of inderdaad alle 20 gasten wel het pand verlieten, het zou zomaar kunnen zijn dat er nog iemand zich stond te vergapen bij 1 van die prachtige brommers…..

Edwin, bedankt voor je gastvrijheid en verzorgen van deze onvergetelijke avond,
namens iedereen die aanwezig was. In gepaste stijl verlieten wij het parkeerterrein, waar we nog even zwijmelend naar de e(end)talage keken…..
Jacquelien Haakman

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen