maandag 26 februari 2024
spot_img

Eenzaamheid van ouders doorbreken met Home-Start

Sinds vier maanden komt vrijwilliger Marja (48) elke week een middag bij het gezin van Samantha (32). Dit doet ze namens Home-Start, een project van Humanitas, bedoeld om gezinnen een jaar lang (gratis) te ondersteunen als de dagelijkse gang van zaken thuis niet zo goed loopt. “Fantastisch hoe goed Marja dit gezin weer op weg helpt” zegt de coördinator van Home-Start.

Meer genieten van moederschap
Samantha vertelt: “Na de geboorte van de jongste voelde ik mij zo alleen, ik had zo veel vragen. De jeugdverpleegkundige van de GGD adviseerde mij Home-Start. Toen ik Marja leerde kennen voelde ik meteen een klik. We doen nu samen met de kinderen leuke dingen. We kletsen en lachen veel. Marja is als een vriendin voor mij en door haar voel ik me zelfverzekerder. Dit maakt dat ik meer van het moederschap geniet. Ik voel me minder eenzaam en durf sneller op andere mensen af te stappen. Het maakt echt een verschil!”

Gelijkwaardig
Marja over haar vrijwilligerswerk: ,,Ik ben zelf moeder van twee, inmiddels volwassen, kinderen en weet dat het ouderschap soms ingewikkeld is. Je kunt je daar heel eenzaam in voelen. Als vrijwilliger sta ik naast Samantha en die gelijkwaardigheid maakt het voor haar gemakkelijker om hulp te vragen. Er ontstond vanzelf een vertrouwensband waarin Samantha zich vrij voelde om haar zorgen te bespreken en zo konden we ervaringen en tips delen.

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers
Als aanvulling op het huidige team van vrijwilligers, is Home-Start op zoek naar hartelijke, ruimdenkende ervaren opvoeders die nét even dat extra steuntje in de rug willen geven aan gezinnen in de gemeenten SED, Medemblik en Hoorn. Een training van drie ochtenden start begin maart. Neem vrijblijvend contact op met coördinator Christine Samsom, tel. 0610959288, c.samsom@humanitas.nl. Voor info: www.home-start.nl.

Meest gelezen laatste 7 dagen