donderdag 18 juli 2024
spot_img

Eerste Geboorteboom in Medembliks Geboortebos voor Isabel

Op 13 maart 2019 is de eerste Geboorteboom, voor Isabel Euser, in het Geboortebos in Medemblik geplant. Deze koningslinde staat symbool voor een gezonde en groene leefomgeving voor elk kind. Wethouder Andrea van Langen en Ria Manshanden, (GroenLinks) initiatiefneemster van het plan voor het Geboortebos. Zij waren dan ook getuige van de ‘geboorte’ van dit Geboortebos. Naast hun symbolische waarde dragen Geboortebomen bij aan een gezonde leefomgeving.

De boom is geplant voor Isabel Euser die 1 februari jl. werd geboren in Medemblik. Na het planten hingen de jonge ouders, de wethouder en raadslid Manshanden wensbladen in de boom met wensen voor Isabel en alle toekomstige generaties.Het bos bevindt zich in het Overhoekse bos in Wervershoof/Onderdijk en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Wethouder Van Langen: “Mijn wens is dat veel (groot)ouders ter gelegenheid van de geboorte van hun (klein)kind een Geboorteboom planten. Zodat een prachtig vol bos ontstaat. Want hoe meer bomen, hoe groener de omgeving en hoe schoner de lucht voor de komende generaties.”

Aanvragen
Inwoners kunnen een Geboorteboom aanvragen voor kinderen die worden geboren in Medemblik of die na de geboorte in een ziekenhuis worden ingeschreven bij gemeente Medemblik. De boom kan besteld worden via de website www.boomfeestdag.nl/medemblik. Medemblik vraagt een eenmalige bijdrage in de kosten voor aanschaf en onderhoud gevraagd van € 75,-. Er is keuze uit drie boomsoorten. Elke soort heeft zijn eigen unieke bloesem in de lente en toont in de herfst zijn eigen kleuren. Zo ontstaat een bos met een prachtig kleureffect.

Eens per jaar feestelijke plantdag
Elke tweede woensdag van maart, op nationale boomfeestdag, is er een gezamenlijk plantmoment voor de ouders en hun familie. De ouders ontvangen een certificaat en foto ter herinnering. Bij elke boom komt een bordje met de naam en geboortedatum van het kind. Zo kan de boom, tussen de andere bomen, altijd worden teruggevonden.

Stichting Nationale Boomfeestdag
Voor de realisatie van het Geboortebos werkt Medemblik nauw samen met Stichting Nationale Boomfeestdag. Sinds 1990 plant deze stichting al Geboortebomen in diverse Geboortebossen verspreid door Nederland. De stichting is trots dat, met deze koningslinde een nieuw Geboortebos hieraan is toegevoegd. Dat ieder kind kan opgroeien in een groene en gezonde wereld is het doel dat De Nationale Boomfeestdag al meer dan 60 jaar nastreeft.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen