maandag 24 juni 2024
spot_img

Eerste mijlpaal voor nieuw zorgcentrum in centrum Andijk

Op vrijdag 22 november om 14.30 uur vindt een steenlegging plaats aan het nieuwe zorgcentrum aan de Sorghvlietlaan, waarvan de bouw deze zomer gestart is. Twee bewoners van zorglocatie Sorghvliet krijgen de eer een officiële steen in de gevel te plaatsen. Bewoners en familie, medewerkers van Omring, relaties van Het Grootslag en andere belangstellenden zullen getuigen zijn van deze handeling. De nieuwbouw wordt uitgevoerd in opdracht van woningstichting Het Grootslag in samenwerking met Omring.

Modern zorgcentrum voor ouderen met zware zorgvraag
Het zorgcentrum is zo ingericht dat er aan de bewoners optimale zorg kan worden verleend en dat zij comfortabel kunnen wonen. Het gebouw bestaat uit twee appartementenvleugels, opgebouwd uit twee bouwlagen. In totaal komen er 32 individuele appartementen, verdeeld over vier woonetages. Iedere etage heeft een buurt- en ontmoetingskamer met terras of groot balkon. Elke bewoner beschikt straks over een woonkamer met pantry, een ruime slaapkamer en een rolstoeltoegankelijke badkamer.

Duurzaam gebouw
Het gebouw wordt gasloos en zeer duurzaam in gebruik van energie. Een warmtepomp zal zowel voor verwarming en koeling zorgen. Op dak komen 306 pv-panelen.

Sloop oude zorglocatie Sorghvliet laat nog even op zich wachten
Wanneer het centrum klaar is, verhuizen de bewoners van zorglocatie Sorghvliet naar hun nieuwe onderkomen. Daarna vormt Sorghvliet een tijdelijk onderkomen voor ouderen uit het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel, waar ook nieuwbouw op de planning staat. Sorghvliet blijft daarom de komende jaren nog staan en het restaurant zal daar nog dienst doen.

Gezamenlijke opgave
Woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten staan voor de gezamenlijke opgave om kwetsbare groepen mensen in de wijk een thuis te geven. Die opgave gaat verder dan alleen aantallen woningen, maar gaat ook om woonvormen die aansluiten op de behoeften van kwetsbare bewoners zelf én om de woonomgeving.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen