zondag 23 juni 2024
spot_img

Eftelingelfje Aloë verrast Jolien Harders

Een elfje in Sprookjeswonderland is op zich niets vreemds. Maar toen er daar een écht elfje de hand kwam schudden van Jolien Harders, was ze toch wel erg verbaasd.

Afgelopen vrijdag was Jolien met haar gezin in Sprookjeswonderland toen elfje Aloë van de Efteling haar kwam vertellen dat ze de Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen had gewonnen. Aanleiding voor de wedstrijd was het 65-jarig bestaan van De Efteling. Met als achterliggende gedachte: “Sprookjes moeten weer gaan leven onder de mensen, zodat ze altijd zullen blijven bestaan!” Een voorwaarde voor de nieuwe sprookjes was dan ook dat ze zich in de toekomst moesten afspelen.

Een vakjury (bestaande uit Plien van Bennekom, Jan Rot, Jochem van Gelder, Simone van der Vlugt, Ihsane Chioua Lekhli, Marc de Bel en kinderjurylid Jasper van Hove) koos uit de 2800 inzendingen veertien winnende sprookjes. Waaronder Joliens sprookje “De Boze Hacks en de Vuurmuur”, over een heks die in computers, tablets en mobiele telefoons woont en nietsvermoedende gebruikers probeert haar land, Virtualia, in te trekken, om hen voor haar slechte doeleinden te gebruiken.
De winnende sprookjes worden gebruikt als inspiratie voor het vervolg op het boek ‘De Sprookjessprokkelaar’ van Paul van Loon en Laurentien van Oranje. Dat boek wordt volgend jaar eind mei gepresenteerd, daarbij mag Jolien samen met de andere prijswinnaars aanwezig zijn. Die boekpresentatie laat dus nog even op zich wachten, maar voor nu kan ze alvast genieten van de andere prijzen: een oorkonde, het boek De Sprookjessprokkelaar, een prachtige bos bloemen en een bezoekje met het hele gezin aan De Efteling; dat laatste is – wie weet – meteen een goede inspiratie voor nog meer nieuwe sprookjes van Joliens hand…

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen