zondag 26 mei 2024
spot_img

Eindejaarstoernooi 2023 Schaaklust

Op de drempel van het nieuwe jaar werd op 30 december in Dorpshuis Centrum ons welbekende Rapidtoernooi gehouden.
De sinds jaar en dag gehanteerde, vertrouwde formule blijkt steeds weer in goede aarde te vallen: Aanvang 10.30 uur, eindtijd ± 17.00 uur, bescheiden inleggeld, geen geldprijzen, prijzen in de gedaante van slagroomschnitten, mandarijnen, ananassen, een gratis lunch in de vorm van tomatensoep of snert, broodjes kaas/ham/kroket en koffie of thee voor iedere deelnemer.

Dat laatste, niet onbelangrijke, onderdeel van het evenement werd dit keer voor het eerst verzorgd door Kees Kramer, de nieuwe beheerder van Dorpshuis Centrum. En met groot succes. Alle bijna 90 deelnemers waren niet alleen vol lof over de kwaliteit van de etenswaren, maar ook over het speelse gemak waarmee Kees en zijn secondanten het een ieder naar de zin wisten te maken.


Veel deelnemers voor het eindejaarstoernooi van Schaaklust

Ook het toernooi zelf bleek wederom een groot succes. Schakers (m/v/x/)van diverse pluimage, van beginneling tot FM, van jong tot oud, van Den Haag tot Den Helder, beleefden allemaal een prachtige dag. Geen onvertogen woord, enkel gezelligheid en sportiviteit. Prachtig om te zien was dat Melvin Mariappan uit Diemen, met zijn 9 jaar de jongste deelnemer, op een gegeven moment heel slim Schaaklust routinier Alfred Schenk alle hoeken van het bord liet zien. Dit overigens tot grote bewondering van laatstgenoemde die hem sportief de hand drukte en vrijwel begroef onder de complimenten.
Om ongeveer 17.00 uur werd het gebeuren afgesloten door voorzitter Cor Gorter die, geassisteerd door secretaris René Brouwer, aan het winnende team: Drommels Allememachies! De Bassies, Baron MarkattacKoerdien en de Andijkerschat vol Ananassies! (een naam die duidelijk te kennen geeft dat er niet alleen achter het bord diep wordt nagedacht) een fraaie beker overhandigde terwijl ieder persoonlijk nog een slagroomschnitt ten deel viel.
Vervolgens werd indeling specialist Nico Weel, zonder wie de dag geheid minder soepel was verlopen, uitgebreid in het zonnetje gezet en van een stoffelijk blijk van waardering voorzien. De voorzitter bedankte tot slot alle deelnemers voor hun bijdrage aan deze zeer geslaagde dag, wenste allen een behouden thuiskomst en sprak de hoop uit iedereen volgend jaar weer terug te zien. Het daverende applaus dat volgde liet daar geen twijfel over bestaan.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen