donderdag 18 april 2024
spot_img

Eindexamens Clusius College

Het eindexamenjaar 2021, het is weer een vreemd schooljaar geworden. Net als het voor-examenjaar. Op het Clusius College in Grootebroek gaan de leerlingen toch met een goed gevoel beginnen aan het eindexamen.

“We kregen gelukkig geen online les, maar gewoon op school,” zegt Danièle Verschraagen, leerlinge uit 4A. “Thuis kon ik me gewoon niet genoeg concentreren.”

Geen galabal
Er gaan ook dingen niet door, die er normaal gesproken wel georganiseerd kunnen worden voor de vierde klassen, zoals een galabal en een laatste schooldag-activiteit. Bij de vraag of ze dat heel erg vinden haalt klasgenoot Ly-Ann de Jong haar schouders op. “Ik vind het wel jammer, maar het is niet anders,” zegt ze. Danièle vult aan: “Als het zou kunnen zou ik liever een dag met zijn allen naar Walibi willen dan zo’n galabal”.

Roze limousine
De derde klasgenoot, Tessa Oud, had wel heel graag met een roze limousine naar het bal willen rijden. Maar wanneer het gaat om dingen missen vinden ze toch alle drie de afgelaste werkweek in klas 3 het meest jammer.

Digitaal contact
Doordat de leerlingen van de andere leerjaren de ene dag op school zijn en de andere dag online hun lessen volgen, zijn alle lessen ingekort tot een half uur. Roostertechnisch was het niet op een andere manier te realiseren. De leraren vinden het jammer, dat ze daardoor minder contact hebben met de leerlingen. Er is minder tijd voor persoonlijk contact, ook al weten de meeste leerlingen de docenten gelukkig ook wel te bereiken via de digitale weg.

Diplomauitreiking
De school is nog aan het nadenken over manieren waarop dit jaar de diplomauitreiking vorm gegeven kan worden. De drie meiden denken in ieder geval wel dat ze volgend jaar gewoon aan hun vervolgopleiding kunnen beginnen.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen