maandag 22 april 2024
spot_img

Els van den Bosch, CDA

Met trots en enthousiasme ben ik opnieuw verkozen als gemeenteraadslid voor het CDA. Met ervaring op de portefeuilles Sociaal Domein en Ruimtelijke Ontwikkeling meen ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de gemeenteraad. Ik woon in Andijk, ben 56 jaar, getrouwd met Hans en moeder van drie zonen.

Het CDA is geen partij van ‘u vraagt, wij draaien’ maar handelt vanuit overtuiging. Onze tijdloze uitgangspunten zoals Rentmeesterschap en Zorg voor elkaar vormen een stabiele basis voor het nemen van besluiten.

Tot slot: CDA Medemblik komt met 5 zetels in de nieuwe gemeenteraad. Wij zijn bij de verkiezingen als tweede partij uit de bus gekomen. Ik ben blij met en trots op ons teamCDA met een mooie mix van vrouwen en mannen en alle leeftijden tussen de 20 en 60 jaar zijn vertegenwoordigd. En: er woont áltijd een CDA’er bij u in de buurt.

 

Hengeldruk

Vandaag, woensdag 30 maart, word ik beëdigd als gemeenteraadslid voor het CDA in onze mooie landelijke gemeente Medemblik. Een eervol en bijzonder moment. Ik ga mijn best weer doen, samen met vier fractiegenoten. Je weet niet half hoe leuk en boeiend het is om raadslid te zijn. Dat bleek anderhalve week geleden maar weer. Samen met de CDA coryfeeën Piet Ligthart en Arie Schouten bracht ik een bezoek aan de Visput op Andijk. Tachtiger Lau Engel (secretaris HSV de Dobber) bezorgde ons een aangename middag op deze mooie locatie en praatte ons bij over de wereld van de sportvisserij en de hindernissen waar ze tegenaan lopen. Voorzitter van HSV de Dobber Damian (een twintiger, net als bij ons team CDA zijn alle leeftijden vertegenwoordigd) had ons hierover al benaderd maar daarover later meer.

De Dobber bestaat al bijna 85 jaar, is opgericht op 28 september 1937. En wist je dat het domein van de Dobber, de Oosterput, is ontstaan na afgraving van de grond die werd gebruikt voor de dijkverzwaring na de storm, beter bekend als de Bange Januarinacht, in 1916?

Uniek aan deze vereniging en de locatie is de rolstoeltoegankelijkheid. Er zijn twee toegankelijke vissteigers aangelegd in 2003 (mede mogelijk gemaakt door het Scholtens jubileumfonds) en deze zijn recent gerenoveerd en piekfijn in orde. Uniek is ook het feit, dat de tweeënhalf hectare viswater eigendom is van de Dobber. Rond de jaren 70 is de beschoeiing geplaatst en aan vervanging toe. Hier hangt een aardig prijskaartje aan. Graag denken wij met ze mee hoe dit mogelijk gerealiseerd kan worden.

En wat is dan hengeldruk? Dat ervaren vissers die graag het maximaal toegestane aantal hengels uitzetten. (dat zijn er drie). En dat was het mooiste woord van die middag. Of toch vis-sessie?

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen