zondag 26 mei 2024
spot_img

Emiel Huisman is terug in De Schoof

Met ´Goud van Oud’ is Emiel Huisman zondag 22 oktober terug op het podium van Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof. De sympathieke entertainer is van plan er in zijn eigen dorp weer een gave show van te maken.

Hij beschouwt de middag als ‘een ode aan de muziek van de jaren ‘60, ‘70 en ‘80’. Hij put voor zijn optreden onder meer uit nooit vergeten hits van onder meer Cliff Richard, Rob de Nijs en Engelbert Humperdinck.

Met Frank Sinatra
Natuurlijk zal ook zijn grote voorbeeld Frank Sinatra deze middag vocaal niet worden vergeten. Emiel Huisman wijdde enkele jaren geleden nog een middag-optreden aan The Voice. Het succes daarvan resulteerde in veel aandacht in West-Friesland en ver daarbuiten. Voor de 67-jarige zanger uit Wervershoof is er, sinds hij in april van dit jaar is gepensioneerd, een nieuwe fase in zijn artiestenbestaan aangebroken. Met meer vrije tijd werkt hij hard om zich steeds verder in zijn hobby te bekwamen.

Samen genieten
Hij kijkt er naar uit om zich in de vertrouwde omgeving van De Schoof weer te laten horen met het genre muziek dat volledig bij zijn stem, stijl en presentatie past. Muziek beheerst zijn leven en het optreden voor volle zalen geeft hem nog steeds een enorme kick. “Het is heerlijk om mensen te zien genieten,” zegt hij daarover zelf.

Altijd anders
Emiel Huisman staat als artiest dicht bij zijn publiek: “Maar elk optreden is anders,” aldus Huisman. “Soms is het muisstil in de zaal, soms zingt de hele zaal mee.” Het maakt hem een gewilde zanger bij diverse gebeurtenissen en evenementen. Zijn verhaal leest natuurlijk ook als een jongensboek. Begeesterd door de muziek was hij al als kleuter; hij deed de juf op de kleuterschool versteld staan van de snelheid waarmee hij melodietjes oppikte en versjes zong.

Bestel kaarten
Na zijn puberteit haakte hij, als zanger, op feestavonden aan bij verschillende bandjes en viel zijn stem ook buitenstaanders op die hem adviseerden om zangles te nemen. Dat gebeurde en het resultaat van zijn professionele scholing bij een zangpedagoge komt tot uiting bij zijn concerten op verschillende locaties. Met zijn onverminderde drive wil hij “eruit halen wat erin zit”, zoals hij zelf zegt.
Wie getuige wil zijn eerstvolgende optreden in Wervershoof – op 22 oktober – kan kaarten à 6,50 euro bestellen via www.deschoof.nl. Het optreden begint om 14.30 uur, de zaal gaat open om 14.00 uur en het optreden zal ruim twee uur duren.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen