woensdag 19 juni 2024
spot_img

En de winnaar is?

De jaarlijkse tuinvogeltelling is weer achter de rug.
In Andijk hebben ook verschillende deelnemers er aan deel genomen om aan te geven welke soorten er bij hun in de tuin verbleven in een half uur tijd.
In geheel Nederland werd de huismus het meest waargenomen gevolgd door de kool- en pimpelmees. Het zijn vogels die veelal in groepen onze tuin bezoeken en vooral om deze tijd de voedertafel snel plunderen. Zaden staan nu op het menu en later zijn de insecten weer in trek.

Door renovatie en nieuwbouw is het de vraag of de gebouwen toegankelijk zijn of worden gemaakt voor deze vogels en vleermuizen.
Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en om de natuur een kans te bieden kunnen wij ons afvragen welke partij heeft veel op met de biodiversiteit.
Goede toepassingen voor nest gelegenheden en ander bescherming maatregelen zouden zij in het vaandel moet hebben om de natuur in uw omgeving een kans
te geven waar wij mensen al zoveel ruimte in ons bezit nemen en hen verdrijven. Kijkt u daar ook eens kritisch naar en stem op de groenste partij.
Douwe Greydanus.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen