donderdag 18 juli 2024
spot_img

Energieprijzen omlaag? Wij helpen de ondernemer graag!

De energieprijzen stijgen al enige tijd en de huidige mondiale ontwikkelingen versterken die tendens. Tegelijkertijd moeten ondernemers aan steeds meer normeringen voldoen. De hoogste tijd dus om uw bedrijf te verduurzamen. Hoe dan? Tijdens het OVW Café van 10 maart vertellen René Strik van BEplus en Bashar Al Badri van het Duurzaam Ondernemersloket er alles over.

In 2021 zagen zowel het Duurzaam Ondernemersloket als BEplus West-Friesland het levenslicht. Als aanjager én uitvoerder van duurzaamheid op de Westfriese bedrijventerreinen. In opdracht van de Westfriese Bedrijvengroep maken zij zo veel mogelijk Westfriese bedrijven energieneutraal. Zonder winstoogmerk.
René Strik, directeur BEplus: “Ondernemers realiseren zich allemaal wel dat ze iets moeten op het gebied van energietransitie, maar het is materie waar ze niet in thuis zijn. Logisch ook, ze zijn druk met hun eigen business. Daarom zijn wij er om voor hen in kaart te brengen wat nodig en mogelijk is. Het ontneemt hen een hoop kopzorgen.”

Strategie en uitvoering
Het Duurzaam Ondernemersloket en BEplus zijn twee aparte bv’s die de verduurzaming van alle bedrijventerreinen in West-Friesland organiseren. Daarbij is het loket de aanjager die schakelt met overheden zoals provincie en gemeentes. Bashar kent de weg in het soms ingewikkelde subsidielandschap. BEplus, voorheen het ECWF, stapt daarnaast in als uitvoerend orgaan. Samen zijn zij de energie adviseur, ze onderzoeken, ontzorgen, realiseren en beheren.

Bredere aanpak
Ieder bedrijfspand moet aan steeds strengere eisen voldoen en de juiste labels verdienen. Waar jaren geleden nog kon worden volstaan met het plaatsen van zonnepanelen, vraagt de energietransitie nu om een veel bredere aanpak. Voor behoud van het milieu en het terugbrengen van gasverbruik en energiekosten. René: “Praktisch betekent dit dat we per bedrijf bekijken hoe zij kunnen verduurzamen. Denk naast zonnepanelen bijvoorbeeld aan accu’s, laadpalen, infrarood verwarming en led verlichting. Wij verzorgen de gehele projectorganisatie.”

Voor milieu en portemonnee
“Naast het noodzakelijke karakter van deze transitie is het zo leuk dat we de ondernemers iets komen brengen. Natuurlijk vraagt het om een investering, maar door slim inkopen is die al binnen enkele jaren terugverdiend en levert het daarna alleen maar op. Goed dus voor het milieu én de portemonnee. En ja, het scheelt een hoop uitzoekerij en gedoe. Kan de ondernemer gewoon blijven ondernemen.”

Presentatie en netwerken
Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. www.ovw.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen