maandag 27 mei 2024
spot_img

Enkhuizen betovert in de gezellige feestmaanden

Veel gezelligheid, lichtjes, kerstdecoraties, sfeervolle evenementen, extra winkelmomenten en prachtig aangeklede etalages, dat belooft de Enkhuizer binnenstad haar bezoekers in de maanden november en december. Voor het meest recente overzicht van alle evenementen in de maanden november en december en alle details verwijzen wij u graag naar de website www.betoverendenkhuizen.nl

Sint Nicolaas Wandeltocht, 26 en 27 november
De Sint Nicolaaswandeltocht start vanuit Het Station Enkhuizen. Je kunt gratis parkeren achter het station. Maar het is ook gemakkelijk met de trein te bereiken. De Sint Nicolaas wandeling wordt jaarlijks georganiseerd door wandelvereniging De Haringstadters.

Pieteninvasie op zaterdag 3 december
Deze zaterdag is een uitstekend moment om je laatste Sint Nicolaasaankopen te doen. Je krijgt namelijk hulp bij het uitzoeken van de leukste cadeaus, advies bij het kiezen van het lekkerste broodje, je zakken worden volgestopt met pepernoten en je kunt selfies maken met pieten (als je dat durft tenminste).

Winterfair op zaterdag 10 december!
De markt met ruim 100 kramen staat opgesteld in de belangrijkste winkelstraten van Enkhuizen, te weten de Westerstraat en een deel van de Vijzelstraat. Je vindt er voornamelijk sfeervolle (kerst)decoratie, cadeau-artikelen, feestelijke mode en accessoires. Er is een mooie selectie gemaakt van kooplieden die echt binnen het thema kerst/winter/feest passen. Gedurende de markttijden is er mooi en sfeervol entertainment.

Crazy Ugly Xmas Sweater Run op zondag 11 december
Kijk ze gaan! Dwars door de binnenstad in hun lelijkste kersttruien rennen ze. Een knotsgekke race. Leuk om naar te kijken.

Enkhuizen bij Kaarslicht, zaterdag 17 december
Enkhuizen bij kaarslicht is een van de meest sfeervolle avonden van het jaar. Tussen 19.00 en 21.00 uur is alle straatverlichting rond ’t Suud gedoofd. Duizenden kaarsjes verlichten dan de charmante vissersbuurt van Enkhuizen. Laat je betoveren door de sprookjesachtige sfeer en de vele huiskamerconcerten en wandelende attracties op de route.

Sprookjeswinterland op 17 en 18 december en van 24 december t.m. 8 januari
Tijdens Sprookjeswinterland wordt het hele park omgetoverd in warme winterse sferen met vele originele decoraties. Zing uit volle borst mee met de bewoners van ‘Berenwinterland’ of ontdek de huiskamer van de Kerstman in één van de huisjes van het entreeplein. Bij binnenkomst van het park staat een kerstboom van maar liefst 15 meter hoog. Door het hele park zorgen vele duizenden sfeerlichtjes en honderden lantaarntjes voor een feeëriek schouwspel.

Kerstbal Herberg De Compagnie op zaterdag 24 december
Comeback van het jaarlijkse evenement. Er wordt uitgepakt met een leuke live act om de kerstdagen goed te beginnen! Kom gek verkleed, drink lekkere shotjes en begin de feestdagen met een echte feestdag! Entree is gratis.

Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum van 26 december t.m. 8 januari
Toen de zee van ijs was neemt je mee naar de winter van 1849 en vertelt het verhaal van drie vissers die veertien dagen op een ijsschots ronddreven. Dit waargebeurde verhaal over hoop, liefde en verlies komt tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel door de sfeervolle donkere straatjes in het buitenmuseum en beleef het verhaal tijdens Zuiderzeelicht.Alle evenementen, tijden, details en bijzonderheden vindt u op www.betoverendenkhuizen.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen