zaterdag 13 april 2024
spot_img

Estavana Polman doopt nieuwe aardbei bij ABZ seeds

Op zaterdagmorgen 31 juli j.l. vond bij aardbeizaadveredelaar ABZ Seeds in Andijk de feestelijke doop van het nieuwe aardbeienras “Estavana” plaats. De aardbei werd door niemand minder dan Estavana Polman zelf overgoten met echte aardbeienchampagne! Het was een indrukwekkende en sportieve introductie van dit nieuwe smaakvolle zomerkoninkje.

ABZ Seeds sponsort al vele jaren jeugdteams van handbalvereniging Sporting Andijk. Voor deze bijzondere gebeurtenis waren een aantal handbalmeiden uitgenodigd. Toen Estavana Polman van het nationale handbalteam door de deuren van Holland Strawberry House het bordes opgelopen kwam, ging er dan ook een luid gejuich op.

Estavana werd in november 2019 uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi in Japan, waarin de Nederlandse ploeg wereldkampioen werd. Helaas kon Estavana wegens een knieblessure deze zomer niet meedoen met de Olympische Spelen, waarop het nationale team weer succesvol deelneemt. Tegenwoordig is Estavana een nationale bekendheid geworden op de Nederlandse televisie door haar commentaar bij de wedstrijden van het nationale handbalteam.


Handbalsters van Sporting Andijk mochten met Estavana op de foto.

Er volgde een gezellige signeersessie, waarbij handbalballen en speciale ‘Estavana’ bidons werden getekend door de bekende topsportster. De handbalmeiden mochten één voor één met Estavana op de foto. Daarna scoorde Estavana nog een keer in het speciaal opgestelde handbaldoel.

Estavana reageerde enthousiast op de doop van haar naamgenote: “De eerste keer dat ik hoorde dat er een aardbei naar mij vernoemd zou worden, dacht ik: hoe dan.. wat leuk! Maar echt te gek om de aardbei Estavana vandaag voor het eerst te zien en natuurlijk te proeven. Ze zijn heerlijk en zien er zien er fantastisch uit. Ik vond het een eer om mijn aardbei samen met de handbalmeiden van Sporting Andijk te mogen dopen.”

Ook Directeur-eigenaar Gé Bentvelsen was zeer verheugd over de feestelijk verlopen morgen: “ABZ Seeds is als sponsor al jaren verbonden met de handbal van Andijk en het is voor ons een grote eer dat ons nieuwe aardbeiras naar Estavana Polman vernoemd is. We vonden het heel leuk dat Estavana er was en echt de tijd nam voor de handbalmeiden.”

Na afloop van de feestelijke morgen werd Estavana Polman door iedereen enthousiast uitgezwaaid. Zij spoedde zich weer naar de televisiestudio waar ze de wedstrijd Nederland-Noorwegen van commentaar zou voorzien.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen