dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Eva Jansma in de voetsporen van haar zus

Eva is begonnen met handballen toen ze 6 jaar was. Natuurlijk bij Sporting Andijk, dat toen nog als AVV bekend stond. Ze stapte over naar SEW toen ze 13 jaar was. Ze was inmiddels vaste kracht op doel, in het begin van haar carrière was ze af en toe nog wel speelster.
Vorig jaar speelde Eva bij de C1 en nu bij de B1 van SEW. Ze heeft nu twee jaar training gehad van Peter Schuitemaker uit Wervershoof, die natuurlijk ook verschrikkelijk trots is op zijn pupil.

Invalbeurt bij team zus
Twee jaar geleden begon haar zus bij Hiekka Hauskaa als beachhandbalster. Vorig jaar vlak voor het NK, kwamen ze daar een keepster tekort. Beachhandbal wordt altijd gespeeld met 2 keepsters. Eva werd gevraagd om in te vallen. Dat deed ze zo goed dat ze inmiddels vaste kracht is van Hiekka Hauskaa.

Scouting selectie
Toen kwamen de scoutingdagen in april voor de U16 van Nederland. Eva en haar tweelingzus Femke wilden er allebei helemaal voor gaan. Femke redde het tot de laatste 22 en viel toen helaas af. Eva mocht blijven, die zat bij de laatste 20. Afgelopen weekend was er een heel groot toernooi met teams uit Australië, Hongarije, Denemarken, Duitsland en Zwitserland. Allemaal seniorenteams en onze U16 mocht daar tegen strijden. Hun kwaliteiten laten zien aan de bondscoach en leren, heel veel leren. Fysiek kwamen ze veel sterker uit dit toernooi. Na drie dagen wedstrijden gespeeld te hebben, werden die zondagmiddag de speelsters, 20 in totaal bij elkaar geroepen en werd de selectie voor Hongarije bekent gemaakt. Eva zat bij de laatste 10 speelsters.

Eva Jansma. Foto aangeleverd

Op naar Polen
Peter en Ageeth Jansma: “Wij zijn een stel ontzettende trotse ouders, want ze gaat volgende week een toernooi spelen in Hongarije en dan trainen voor het EK volgend jaar in Polen. Dus als het allemaal een beetje gunstig is zetten wij onze tent op in Polen volgend jaar, om daar Eva met de U16 en Nanda met de dames te zien strijden voor het EK met de nationale ploeg.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen