Foto aangeleverd

Mijn naam is Leona Duineveld. Ik ben 22 jaar, net afgestudeerd aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) in Amsterdam en ik ben werkzaam als gymjuf op drie verschillende basisscholen in Heerhugowaard. Daarnaast werk ik sinds september bij gymvereniging VVW als gymjuf bij het peuter- en kleutergym in Andijk.

Toen ik vier jaar was, ben ik zelf begonnen met turnen en heb ik dit acht jaar lang gedaan. Na het turnen heb ik acht jaar volleybal gespeeld en tegenwoordig sport ik in de sportschool. Ik heb gekozen om gymdocent te worden omdat ik sporten zelf leuk vind, ik graag met mensen werk en ik het onderwijs een mooi vakgebied vind.

Op mijn basisscholen geef ik geen gymles aan de jongste groepen, terwijl ik wel veel affiniteit heb met deze doelgroep. Ik ben heel blij dat ik nu binnen een gymvereniging alsnog met de allerkleinsten mag gymmen. Tijdens de lessen vind ik het belangrijk dat alle kinderen bewegen met plezier en het plezier van bewegen ervaren.

Daarnaast wil ik kinderen een basis aan vaardigheden meegeven zodat zij buiten de gymles en later ook kunnen en willen bewegen.

Ik geef op vrijdag peutergym (3-4 jarigen) van 14.00 – 15.00 uur en kleutergym (5-6 jarigen) van 15.00 – 16.00 uur in de Krimper in Andijk. Tot gauw in Andijk!