vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Excelsior huldigt jubilarissen

Afgelopen zaterdag tijdens het ‘Reünieconcert 125 jaar Excelsior’ heeft de vereniging 3 leden gehuldigd die samen 100 jaar lid waren van de vereniging. Voorzitter Rob Vlam nam tijdens dit concert de gelegenheid waar om de 3 jubilarissen naar voren te roepen en in het zonnetje te zetten.
Jasper Mantel en Siem Visser 25 jaar kregen de zilveren speld en Jan Commandeur 50 jaar lid een gouden speld met diamantje van de Bond,
Jasper werd geïnspireerd voor de fanfaremuziek na een bezoek aan een concours in de Stadsgehoorzaal in Leiden en zei: “Dit wil ik later ook”. Gestart op de bugel en na 25 jaar nog steeds met veel plezier spelend op dit instrument. Siem werd na het bezoeken van het concert toen Excelsior 100 bestond enthousiast voor de blaasmuziek en begon met les nemen. Nu zit hij dan al 25 jaar in het orkest op de altsaxofoon. Jan is dus al 50 jaar lid van Excelsior, spelend op de euphonium. Hij heeft ook heel lang in het bestuur gezeten en zo zijn steentje bij gedragen aan de vereniging. Bijzonder is dat Jan tijdens dit Reünieconcert ter ere van 125 jaar Excelsior samen met zijn beide kinderen en schoonzoon samen in het orkest speelde.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen