woensdag 17 juli 2024
spot_img

Excursie: Terug wandeling naar de Bronstijd

IVN-gids Nico Bregman neemt op zondag 17 oktober volwassen deelnemers mee op een wandeling terug in de tijd. Einddoel is het Archeologisch Voetspoor en de met palen aangegeven plattegrond van een bronstijdboerderij op historische grond in het oostelijke deel van het Streekbos.

Tijdens de wandeling van anderhalf uur wordt een beeld geschetst van de geschiedenis van het Westfriese landschap vanaf nu tot in de Bronstijd (1800 – 800 jaar voor Christus). Aan de hand van documentatiemateriaal en de natuur van het Streekbos laat hij zien hoe het gebied zich gedurende een lange geschiedenis heeft ontwikkeld. In de Prehistorie van een krekenlandschap tot een opgehoogd kwelderlandschap en vanaf de Middeleeuwen van een nat veengebied tot het verkavelde cultuurlandschap van tegenwoordig.

Kom op zondag 17 oktober naar het Streekbos. Tijdstip: 14:00 u. Verzamelen bij het streekbos paviljoen. Aanmelden: tot zaterdag 16 oktober 17.00 uur bij publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl. Kosten: Leden IVN & KNNV: € 2,-. Niet leden v.a 12 jr € 4,-. Geen pin betalingen mogelijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen