dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Expositie Marius van Dokkum en Rien Poortvliet

Marius van Dokkum en Rien Poortvliet
“Een bijzondere samenloop van omstandigheden”, zegt Annet Mantel- van Dokkum. “Wij kwamen op een beurs een medewerkster van het Rien Poortvliet museum tegen en zij vertelde ons, dat het museum ontzettend graag een keer samen wilde exposeren met de kunstschilder Marius van Dokkum”, doordat wij extra ruimte hadden gecreëerd bij onze expositieruimte , was daardoor de link gauw gelegd. We mochten een selectie maken van Rien Poortvliet zijn originele werken en zo is het dus gekomen, dat we van twee bekende schilders dit jaar een bijzondere expositie hebben.”

Marius van Dokkum (1957)
De oud Andijker Marius van Dokkum is bij het publiek bekend om zijn humoristische schilderijen. Marius woont in Ugchelen bij Apeldoorn. “Dat mijn broer wel de ‘Rembrandt van de Veluwe’ wordt genoemd is natuurlijk best iets om trots op te zijn”, zegt Annet. Marius is nog steeds volop bezig en daardoor hangt er op de expositie ook veel nieuw werk van hem.

Rien Poortvliet (1932-1995)
Deze bekende schilder en tekenaar zag zichzelf meer als tekenend verteller. Met zijn boeken kreeg hij veel internationale bekendheid. Hij schilderde vooral het alledaagse leven, dieren in de natuur, maar ook veel kabouters.

Meet & Greet
Veel mensen willen Marius van Dokkum graag persoonlijk ontmoeten. Een ‘Meet & Greet’ en het signeren van zijn boeken zal dit jaar dan ook plaatsvinden op vrijdagmiddag 10 augustus en zaterdagmiddag 1 september.

Verkleeddag
“Zaterdag 1 september organiseren we weer een verkleeddag”. Wegens het grote succes van vorig jaar nodigen wij weer mensen uit die uitgedost zijn als een typetje van Marius of van Rien Poortvliet zijn schilderijen, maar als mensen iets anders bedenken mag dat natuurlijk ook! ….en dan hebben ze ook nog de kans dat Marius ze gaat natekenen”.

Informatie
Het adres van de expositie: Expositieruimte De Mantel, Hornpad 19, Andijk Tel. 0228-591425.

Verdere informatie: www.expositieruimtedemantel.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen