maandag 20 mei 2024
spot_img

Expositie met originele werken van Marius van Dokkum en Rien Poortvliet

Ook deze zomer organiseren Hans en Annet Mantel weer de jaarlijkse expositie van Marius van Dokkum. Het wordt inmiddels de achtste expositie die zij nu houden op het Hornpad die in een paar maanden tijd duizenden bezoekers uit het hele land trekt.

Gastschilder
Doordat Hans en Annet een extra expositieruimte hebben gecreëerd, was er plaats om dit jaar eens een gastschilder uit te nodigen. Contacten werden gelegd met het Rien Poortvliet museum in Tiengemeten en men was meteen enthousiast. In Noord-Holland was n.l. nog nooit origineel werk van deze kunstenaar tentoongesteld! Een fantastische combinatie van deze twee meester-schilders!

Marius van Dokkum (1957)
De (oud Andijker) Marius van Dokkum kennen we met name vanwege zijn humoristisch werk. Hij schildert olieverfschilderijen die ons op een grappige manier een spiegel voorhouden. Daarnaast illustreert en schrijft hij zijn eigen kinderboekenserie ‘Opa Jan’. Het Opa Jan huisje kan men tijdens de expositie natuurlijk ook bezichtigen.

Rien Poortvliet (1932-1995) zag zichzelf als tekenend verteller.
Met zijn boeken verwierf hij veel internationale bekendheid. Hij schilderde het alledaagse leven, dieren in de natuur, maar ook veel kabouters. Een selectie van zijn oeuvre kan men tijdens de expositie bewonderen.

Andere werken
Tijdens de expositie worden ook andere werken getoond:
Tekenkunst van Maartje C. van Dokkum (dochter van Marius)
Keramiek beelden van Nel Rood
Een miniatuur poppenkamer van Miriam Bruin
Kortom een veelzijdige expositie, waarvoor u van harte bent uitgenodigd!

Expositie geopend:
4 juli t/m 8 september 2018
Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag : 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
Entree: € 3,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis) Gratis koffie/thee

Expositieruimte ‘De Mantel’ Hornpad 19, Andijk T. 0228-591425 E.: info@expositieruimtedemantel.nl I.:www.expositieruimtedemantel.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen