dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Expositie Ria Boon, Laura Copier en leerlingen Bets de Vries in het Oude Raadhuis

Zaterdag 30 maart stelt Stichting Oud Wervershoof het Raadhuis weer open voor publiek. Deze zaterdag zijn er schilderijen van Ria Boon, tekeningen van Laura Copier en keramiek van de leerlingen van Bets de Vries te bewonderen.

Ria Boon-Schaper is al menig jaar lid van een schildersclub in Nibbixwoud. Daar ontwikkelde zij haar specialiteit met het schilderen van portretten. Zij deed dit eerst met pastelkrijt en is met olieverf doorgegaan. In opdracht heeft zij menig portret gemaakt of zelfs een huis, maar zij beheerst het ook om huisdieren of een landschap op doek te zetten. Met behulp van één of meer foto’s lukt het haar om iets unieks te creëren op doek waarop het karakter van de geportretteerde treffend wordt uitgebeeld.

Het werk van Laura Copier kenmerkt zich voornamelijk door indringende portretten. Zij doet dit pas twee jaar, met verbazend mooie resultaten. Laura maakt al langer grafische tekeningen, die op een andere manier tot stand komen, waarover ze zelf zegt: “De tekening ontstaat in het proces, van tevoren is er niets uitgedacht”. Ze blijft haar tekeningen net zo lang aanpassen tot de lijnen en vorm precies de juiste ‘flow’ hebben. Vrijwel al het werk van Laura is zwart/wit en dat is een bewuste keuze.

Kleien is de nieuwe yoga! De cursisten van atelierbd hebben hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen om weer te kunnen exposeren in het Oude Raadhuis van Wervershoof. Vorige keer was het heel gezellig om met alle cursisten te exposeren. Het is altijd leuk om je werk te kunnen laten zien aan vrienden en bekenden. En aan iedereen die geïnteresseerd is in Kunst.

Verder zijn er de foto’s van het werk van de Wervershoofse kunstenaar Arie Karsten (1916-2006) te bezichtigen. Naast zijn schilderijen van oude huizen en dorpsgezichten van Wervershoof, maakt vooral de serie schetsen over de Hongerwinter veel indruk, evenals de gebrandschilderde houten panelen met oorlogstaferelen, die Stichting Oud Wervershoof van de familie Karsten geschonken kreeg.
Er is een lift in het gebouw aanwezig; als wij boven even een seintje krijgen, helpen we u graag. We zijn open van 11.00 – 16.00 uur en de entree is zo als altijd gratis.
Raadhuisplein 1 Wervershoof.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen