maandag 24 juni 2024
spot_img

Expositie van de kunstschilder Marius van Dokkum

Expositieruimte De Mantel start deze maand een unieke expositie met het bijzondere werk van kunstschilder Marius van Dokkum. De lach en de traan komen tezamen op vele vierkante meters expositieruimte aan het Hornpad. Een prachtige gelegenheid om de somberheid van corona even te vergeten en te genieten van de vele pareltjes in de diverse ruimtes.

Gastvrouw en gastheer zijn Annet en Hans Mantel. Annet is de zus van de schilder en kan schitterende verhalen vertellen over de vele tentoongestelde schilderijen. Met bussen vol mensen uit het hele land komen de liefhebbers om het werk van Marius te zien. De bijbehorende lezingen van Annet worden uitermate gewaardeerd.

Ook dit jaar was de agenda al goed gevuld met duizenden bezoekers van heinde en verre. Helaas heeft corona roet in het eten gegooid en moesten de touringcarmaatschappijen de geplande rit naar Andijk afzeggen.

Enorme belangstelling
Annet: “De belangstelling voor de werken van mijn broer is enorm. Niet alleen zijn museum in Harderwijk telt grote aantallen bezoekers, maar ook in Andijk ontvangen we elk jaar duizenden belangstellenden. Een geweldige ontwikkeling die dit seizoen helaas is gestopt. We hopen vanaf september wel weer door te gaan met de lezingen, maar dan wel in afgeslankte vorm. Dit vanwege de maatregelen en de voorschriften van het RIVM”.

Expositie met nieuwe werken
Maar waarom dan toch een expositie starten? Annet: “We willen de echte liefhebbers toch de kans geven om zijn prachtige en vaak humorvolle schilderijen te komen bekijken. De bestaande expositie wordt uitgebreid met veel bijzonder werk van Marius. Maar het mooiste is wel, dat Marius, speciaal voor deze expositie, tekeningen heeft gemaakt van typische Andijker plekjes. Daarnaast heeft hij kleiportretten gemaakt van bekende Andijkers. Deze zijn nog nooit geëxposeerd, dus wij hebben daarvan de primeur. Dat zal de bezoekers zeker verrassen!”

Wel aanmelden wanneer u komt
De corona-regels moeten ook in de expositieruimte worden nageleefd. Daarom moet iedereen zich wel van tevoren even aanmelden. Dat kan via de website: www.expositieruimtedemantel.nl of per mail of een telefoontje. Het adres is: Hornpad 19 in Andijk. Telefoon: 0228-591425

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 15.00 en van 15.00 tot 17.00.

Startdatum: 17 juni en eindigt op zaterdag 5 september 2020. Entree € 4,- p.p. (Inclusief koffie/thee) Kinderen t/m 12 jaar gratis.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen