maandag 22 juli 2024
spot_img

Expositieruimte ‘De Mantel’ is gestopt

Aan alles komt een eind…
Een terugblik hoe het allemaal is gegaan…
In april 2011 besloten Hans en Annet Mantel-van Dokkum om het werk van onze oud plaatsgenoot Marius van Dokkum te gaan promoten. (Marius is de broer van Annet) In dat jaar was hun eerste expositie in hun pand op het Hornpad. Zelf dachten zij om een éénmalige expositie te houden, maar dat is achteraf toch heel anders gelopen. Doordat er zoveel mensen deze expositie bezochten, besloten zij jaarlijks in de zomermaanden exposities te houden met steeds een ander thema. Dit ondernemende echtpaar bleef verder niet stil zitten en bezochten ook de afgelopen jaren veel beurzen met Marius zijn leuke artikelen. Intussen kwam er een website waar alles online werd aangeboden.
In 2014 besloot Annet om lezingen over Marius zijn werk te gaan houden in hun eigen pand. Dat dit een groot succes is geworden, bleek niet alleen uit de vele groepen uit de omgeving die kwamen, maar ook de bussen vol met enthousiaste bezoekers! Helaas door de corona periode en de lockdowns kwamen er minder bezoekers, zodat ze nu toch hebben besloten om te stoppen met de beurzen, exposities en de lezingen.

Hans en Annet blijven nog wel doorgaan met hun website: www.advedi.nl waar de artikelen van Marius van Dokkum online zijn te bestellen.

Wilt u iets afhalen op het Hornpad 19? Dat kan natuurlijk! Even een telefoontje: 0228-591425 en u kunt rustig in de winkel rondkijken èn u ontvangt dan ook op elk artikel 10% korting!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen