maandag 20 mei 2024
spot_img

Extra lange Marker Wadden excursie

Onlangs zijn de Marker Wadden officieel geopend. Vanaf nu is het eiland te bezoeken per boot.
In 2016 is er gestart met de aanleg van 5 eilanden die samen inmiddels 1000 ha nieuwe natuur vormen. Een van deze eilanden is ook toegankelijk voor het publiek. Met 12 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes van onder andere 2,5 en 6 kilometer. Er staan inmiddels 3 fraai vormgegeven vogelhutten. De steltloper, een uitkijktoren van 12 meter hoog van waaruit de hele Marker Wadden te overzien zijn. Vogelkijkhut de Lepelaar en de Duikeend, op ooghoogte met de vogels.
 
Het eiland is volop in ontwikkeling. Op dit moment vinden we hier een pionierstadium met de eerste begroeiing en veel zandbanken en slikken. Een heel open landschap met de vogelsoorten die zich hier thuis voelen. Het is bijzonder om het eiland te kunnen zien in deze fase, volgend jaar zal het eiland er weer totaal anders uitzien.
 
De broedvogels zijn allemaal vertrokken, maar welke vogelsoorten maken er tijdens de vogeltrek gebruik van het eiland? Omdat het een nieuw stuk Nederland is het nog een verrassing welke vogels er gebruik maken van het eiland. Verwacht wordt dat er onder andere verschillende soorten eenden en steltlopers te zien zijn.
 
Om het hele eiland te kunnen verkennen wordt er op zaterdag 29 september een extra lange Marker Wadden excursie georganiseerd door Fogol met zeilschip de Schuttevaer, vanuit de haven van Enkhuizen.
 
Aanmelden: www.fogol.nl
29 september 2018
9:00-17:00
EUR 48,50 p.p.
 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen