maandag 27 mei 2024
spot_img

F.J. de Boer heeft een geschikte accu voor elk voertuig

De technologie in voertuigen staat niet stil. Sterker nog, het doet de laatste jaren zelfs een enorme sprong vooruit. Stilstaan behoort – in dit geval letterlijk – tot het verleden, want met de juiste accu gaat een voertuig weer jaren vooruit. Fred, Ank en Mirjam de Boer verkopen de nieuwste accu’s voor alle voertuigen.

Motorfietsen, scooters, personenauto’s, vrachtwagens, trekkers, oldtimers, campers, boten en bedrijfsauto’s: voor elk type voertuig heeft familiebedrijf F.J. de Boer een passende accu van het eersteklas merk Varta.

Schokbestendig en onderhoudsvrij
Het is de nieuwste ontwikkeling op accugebied: de zogenoemde AGM-technologie, bestaande uit verschillende lagen van platen en roosters in de accu. “Dit zorgt ervoor dat de accu’s sneller opladen, een langere levensduur hebben door de acht keer hogere cyclusvastheid en daardoor kostenbesparend zijn”, legt Mirjam uit. “Ook hebben ze een zeer hoge tril- en schokbestendigheid en zijn ze onderhoudsvrij.”

Van trekker tot camper
Vanzelfsprekend heeft een camper – met verlichting, koelkast en satelliet televisie – een andere accu nodig dan een trekker die over ruwe ondergrond rijdt. Varta heeft tientallen accu’s die precies aansluiten op het voertuig. Voor oldtimers en oude motorfietsen zijn zelfs 6 volt batterijen verkrijgbaar.

Bijpassende accu
Maar ook verschilt de accu per personenauto. “We kijken naar merk, bouwjaar en motorinhoud. Een 3-cilinder of een V8, daar zit namelijk wel een verschil in”, aldus Mirjam. “Neem nu de Golf 1 en de Golf 6. De Golf 1 heeft nagenoeg geen elektronica, daar kan een vrij simpele accu in. Maar een Golf 6 heeft airco en stoelverwarming, dat vraagt een uitgebreidere accu en meer vermogen.”

Gratis accutest
“Soms gaat een accu in één keer niet meer aan, maar het kan ook zijn dat je hem steeds langzamer hoort ronddraaien”, vertelt Mirjam. F.J. de Boer test de staat van de accu. Naast de gebruikelijke voltagetest, kijken Fred, Ank en Mirjam hier nog uitgebreider naar, want ook de inhoud wordt getest.
Meer informatie over F.J. de Boer staat op www.fjdeboer.com. Het bedrijf is te vinden aan Hoekweg 21a in Andijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen