dinsdag 25 juni 2024
spot_img

FABULEUS concert Chante Majeur in De Kapel in Andijk op 23 mei 2017

In een volledig gevulde Kapel hebben we genoten van het concert van het a capella vriendenkoor Chante Majeur.
Alle koorleden kwamen om 20.00 uur op met een brandende kaars in hun rechterhand vanaf de consistorie al zingend: Dans nos obscurités (uit Taizé)
Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft. De kaarsen werden in twee bakken met zand gezet en bleven tijdens het hele concert branden.

Ladyspeaker Els Hofman heette iedereen van harte welkom en vertelde dat het in eerste instantie de bedoeling was om dit concert in Frankrijk te geven. Doordat de vakantiehoeve in Frankrijk van Meelis en Margreet Stauttener – waar Chante Majeur zou verblijven – verkocht was is er uitgeweken naar Villavakantiepark De IJsselhof in Andijk.

Een zeer afwisselend programma werd er opgevoerd. Apart dameskoor met Margot labourez les vignes. De heren en contra-alt zongen Clic, clac, dansez sabots.
De rol van boze vader werd door bas Günter Schmidt levendig uitgebeeld met een klap op het preekgestoelte.

Vent frais was een frisse wind. Eén van de alten  Annie Krotje begon, daarna zetten de andere alten in canon in, achtereenvolgens de sopranen, de tenoren en de contra-alt, de bassen en daarna zwakte de wind weer af in sterkte en tempo totdat alleen de stem van de alt die begon overbleef.
Zeer speciaal dat Chante Majeur van dit eenvoudige traditionele Franse kinderlied een muzikale hoogstand kon maken.

Het publiek genoot voor de pauze van Le bon Roi Dagobert met bas Wil Hofman verkleed als Koning Dagobert met kroon en rode mantel en contra-alt Olga Leertouwer als Saint-Éloi, de heilige Eligius met vleugels en een aureool.

Na de pauze volgden Canotage en Choral et Variation (Lancen) door een klarinettrio.
Olga Leertouwer en Martha Haagsma lieten met hun docent Janny Leurs horen wat je al kunt bereiken met slechts 2 jaar les op de klarinet en heel veel doorzettingsvermogen.

Günter Schmidt en Marianne Kuilboer pakten hun gitaren er bij en met de klarinetten en het koor klonk het vrolijke J’ai perdu le do de ma clarinette: Ik ben de do van mijn klarinet vergeten.

Chante Majeur sloot af met Ave Maria (Arcadelt) en een drietalige versie van An Irish Blessing.

Het vriendenkoor kreeg een staande ovatie en heeft 3 keer een buiging gemaakt om het applaus in ontvangst te nemen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen