donderdag 18 juli 2024
spot_img

Familiebedrijven zijn stabiele dragers van onze economie

Ergens in de polders van onze gemeente staat een tulpenbedrijf. Een familiebedrijf die met hun bollen en bloemen proberen om de wereld een beetje meer kleur te geven. Het bedrijf wil graag uitbreiden. Dit is geen vanzelfsprekendheid wanneer je niet gevestigd bent in polder Het Grootslag. Zulke uitbreidingswensen worden eerst voorgelegd aan de gemeenteraad. Dit de derde aanvraag in acht jaar tijd, het loopt dus echt geen storm met zulke initiatieven.

Familiebedrijven van oudsher belangrijke en stabiele dragers van onze economie. Het CDA staat zij aan zij met familiebedrijven, om hun focus op nieuwe generaties en de sterke worteling in de samenleving.
Dit tulpenbedrijf verkeert in de gezegende omstandigheid dat er sprake is van bedrijfsopvolging. Toekomstperspectief is nodig, het bedrijf heeft de ambitie om te verduurzamen, energieneutraal te worden. Het CDA ziet dit als een kans en zeker niet als een bedreiging. Onze agrarisch ondernemers zijn in de regel voorlopers als het gaat om innovatie in de energietransitie. Ook dit bedrijf bereidt zich voor op de toekomst (waterstof) en is zich bewust van kansen op dit gebied.

Goed rentmeesterschap houdt ook in dat we de balans willen bewaren tussen het slim omgaan met alle ruimtevragers en de kwaliteit van onze leefomgeving. Onze gemeente zet heus de deur niet wagenwijd open voor alle agrarische bedrijven die willen uitbreiden. Elke aanvraag komt altijd op onze raadstafel terecht. Het CDA zal elke afzonderlijke aanvraag zorgvuldig beoordelen op alle relevante aspecten voor de ondernemer maar vanzelfsprekend ook voor de inwoners.

Els van den Bosch
CDA Medemblik

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen