Perfect weer bij het concert. Foto: aangeleverd

Afgelopen vrijdagavond speelde Sursum Corda tijdens haar familieconcert. Wat een feestje was het! Het weer was perfect, een fijn zonnetje en weinig wind. Het plein was feestelijk aangekleed en de muzikanten waren ingespeeld. Bovenal zat het plein vol met publiek van jong tot oud en alles daar tussenin. Dankbaar daarvoor, want zonder publiek geen concert.

Opleidingsorkest Jong Sursum ging van start met een viertal feestelijke nummers. Het opleidingsorkest is geschikt voor beginnende muzikanten, vanaf ongeveer 1 jaar les kun je meespelen. Maar het is niet alleen voor jonge leden, beginnende muzikanten van alle leeftijden kunnen aansluiten. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Na het optreden van Jong Sursum, sloot de rest van Sursum aan en speelden we gezamenlijk Madrid en Rome uit de Euro City Suite.

Na een kleine wisseling opende Sursum het tweede deel van het concert met A Tameside Overture, een vrolijk openingsstuk van Philip Sparke. Van traditionele marsen tot bekende melodieën van Pharell Williams, Miss Montreal en de Beach Boys kwamen voorbij. Een prachtig rustpunt in het concert was Pater Noster, een solo op tenorsaxofoon door Ellen de Kroon. We sloten de avond af met Tulpen aus Amsterdam, een welbekend nummer in ander jasje.

We willen iedereen bedanken voor het komen, luisteren, meewerken. We hebben het seizoen prachtig afgesloten op deze manier. Nu houden we een aantal weken vakantie en eind augustus beginnen we weer met repeteren. Dan gaan we ons voorbereiden op de tweede helft van ons jubileumjaar. Met op 8 oktober een Play-In, open voor muzikanten uit de regio. Op 29 oktober ons Jubileumconcert in de Gereformeerde Kerk. En we sluiten 100 jaar Sursum af op 28 januari 2023 met een spetterend slotconcert.
Om op de hoogte te blijven van deze optredens en meer volgt u ons via Facebook, Instragram en onze website en dan zien we u graag tijdens één van onze volgende optredens!