woensdag 22 mei 2024
spot_img

Fantastische opbrengst actie leerlingen De Bangert

Op woensdag 22 maart, aan het einde van de ochtend, was er reuring in Andijk-West. De leerlingen van basisschool De Bangert deden mee aan de actie Wandelen voor Water.

Vastenactie
Ieder schooljaar in de Vastentijd, de tijd tussen Carnaval en Pasen, komen de leerlingen in actie voor een goed doel. De afgelopen jaren was dat met Heitje voor een Karweitje. Dit jaar ging het anders.
De school sloot aan bij de actie van ontwikkelingsorganisatie Simavi. Twee weken voor de actiedag kreeg elke groep een gastles waarin meer werd uitgelegd over het goede doel. Daarna kregen de kinderen een sponsorblad mee naar huis. Hiermee konden ze sponsors zoeken die hun wandeling wilden steunen.

Rugzak op en wandelen
Twee dagen voor de actiedag kregen de leerlingen een rugzak van Simavi mee naar huis om te vullen met flessen water. De kleuters met een halve liter water. De oudste leerlingen met 6 liter.
Op woensdag om 11.00 uur ging de wandeling van start. De kinderen liepen met hun groep rondes door de wijk. Het zonnetje lachte hen toe.
De kleuters waren na 20 minuten klaar met hun wandeling. De laatste groep kwam na drie kwartier terug. Toen kon de opbrengst bekend gemaakt worden. De leerlingen hebben met deze actie het fantastische bedrag van €2049,05 opgehaald.
De leerlingen werden door de Oudervereniging van De Bangert bedankt voor hun inzet met een waterfles. Dit viel goed in de smaak.

Goede doel
Met de opbrengst van Wandelen voor Water verbetert Simavi in Kenia, Oeganda en Tanzania de toegang tot schoon drinkwater en veilige toiletten op scholen.
Door de leerlingen tijdens de actie met een rugzak met water te laten lopen symboliseren ze de kinderen in Afrika die dagelijks hun eigen water mee moeten nemen tijdens hun wandeling van huis naar school.
Na afloop namen de leerlingen hun rugzak mee naar huis. En kon het water hergebruikt worden. Want weggooien is zonde!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen