maandag 4 maart 2024
spot_img

Feest op OBS De Piramide: 100% geslaagde Anglia-examen! 

Op donderdagavond 1 oktober vindt er een diploma-uitreiking plaats in De Klamp. De leerlingen van de OBS De Piramide zijn de gelukkigen die een diploma in ontvangst mogen nemen. In juni maar nog in het vorige schooljaar hebben zij al het Anglia-examen gedaan.

Het Anglia-examen is een onderdeel van het Vroeg Vreemde Talen Onderwijs, VVTO, die wordt aangeboden op basisschool De Piramide. Bij deze vorm van onderwijs krijgen alle leerlingen vanaf groep 1 al les in het Engels. Leerlingen die in groep 5 en 6 zitten mogen deelnemen aan het Anglia-examen, vanaf groep 7 en 8 is deze verplicht. Het diploma welke de leerlingen ontvangen is een Europees genormeerd diploma die dus ook buiten Nederland rechtsgeldig is.

Het afnemen van het examen is vorig schooljaar, vanwege de CORONA-maatregelen verzet van april naar juni. Op 18 juni op donderdagavond hebben onze leerlingen het examen afgenomen. Het examen bestaat uit drie onderdelen: luisteren, lezen en schrijven. Overbodig om te zeggen dat dit uiteraard allemaal in het Engels is. Na afloop worden alle examens ingenomen en opgestuurd naar Engeland, waar ze worden nagekeken en genormeerd.

Aan het begin van dit schooljaar kregen we het verlossende bericht dat voor het 7e jaar op rij alle leerlingen geslaagd zijn! Het ontvangen van een diploma is een feestje waard! Binnen onze school kunnen wij niet de uitreiking doen zoals we dat willen met de gediplomeerden en trotse papa’s en mama’s. Gelukkig kwam De Klamp met de oplossing, zij stellen voor deze avond de locatie ter beschikking!

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen