zondag 23 juni 2024
spot_img

Feestelijk uitje 40- jarig bestaan ‘De Grijze Panters’

Afgelopen donderdag 7 november was een feestelijke dag voor ‘De Grijze Panters’. Het 40-jarig bestaan van de groep werd gevierd. Deze groep is ontstaan aansluitend aan een ziekenhuisopname en het advies van de ziekenhuis-therapeut om in beweging te blijven.

Het programma is, in grote lijnen, eigenlijk nooit veranderd. Eerst een warming-up die bestaat uit een aantal rondjes door de zaal lopen. “Onder het lopen doen we allerlei oefeningen en proberen die zo goed mogelijk uit te voeren. Dan een partijtje voetbal, het favoriete onderdeel van de meeste deelnemers. Tot slot de ‘cooling down’ waarbij we in een grote kring meer oefeningen doen.”

Jubileum-uitje
“Op 7 november zijn we een dagje samen op pad gegaan ter ere van het jubileum.” Om 10 uur verzamelden ‘De Grijze Panters’ -met hun partners- bij Cultura. Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna was de eerste bestemming. “Direct na aankomst bezochten we de aapjes, die daar vrij rond lopen. Ze komen op je zitten, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Ook bij de vogels gebeurde dat. Daar moesten ze echter wel verleid worden met speciale siroop die daar gekocht kon worden, zodat ze bij je kwamen zitten om te eten. Een hilarische belevenis.”

De vogels moesten gelokt worden.

Tijdens een fikse regenbui werd er binnen geluncht, de verblijven van de leeuwen boden toen ook tijdelijk onderdak aan de‘Grijze Panters’.

Borrel en biljart
Rond half vier vertrok de groep weer naar Cultura. Daar werden ze verrast met een voor de Panters gebruikelijke tompouce. Met een plaatje erop van 40 jaar. Tijdens het koffiedrinken werd er een film vertoond van een training van enkele jaren geleden.

“Onder het genot van een borrel werden er spelletjes gedaan, onder andere gebiljart. Er was tijd genoeg om elkaar rustig te spreken en er is veel gezellig gekletst. Als afsluiting nog een prima diner. Met een groepsfoto werd de dag afgesloten. “We kunnen terug kijken op een geslaagde gezellige dag van ‘De Grijze Panters en de dames.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen